EM håndbold

Danskere udpeger forskellene på Gudmundsson og Jacobsen

Niklas Landin og Henrik Møllgaard har sammenlignet deres nuværende og tidligere landstræner på det danske landshold.

Den ene har vundet OL. Den anden har vundet VM. To gange.

Historiske bedrifter, som ingen tidligere har prøvet som landstræner for et danske herrelandshold i håndbold. Vi snakker selvfølgelig om Gudmundur Gudmundsson og Nikolaj Jacobsen.

Gudmundur har måske opholdt sig lidt mere på værelset, end Nikolaj har gjort

Henrik Møllgaard

For seks år siden førte Gudmundsson de danske håndboldherrer til OL-guld i Rio. Kort tid efter blev han afløst af Nikolaj Jacobsen, der nu står noteret for to VM-guldmedaljer og OL-sølv.

Torsdag aften skal de to trænere stå over for hinanden til EM. Nikolaj Jacobsen står stadig i spidsen for Danmark, mens Gudmundur Gudmundsson har ansvaret for Island.

I den forbindelse har TV 2 SPORT sat Niklas Landin og Henrik Møllgaard i stævne for at tale om både ligheder og forskelle på deres nuværende og tidligere landstræner.

Værelset eller fællesrummet

Én af de største forskelle handler om de to træneres kontakt til spillerne uden for banen.

- Når Nikolaj har gjort sit arbejde, henter han måske også noget energi i at komme ned og være en del af gruppen. Der tror jeg måske, at Gudmundur enten så noget mere video eller havde brug for at trække sig en lille smule, siger Henrik Møllgaard og bakkes op af Landin:

- Gudmundur har måske opholdt sig lidt mere på værelset, end Nikolaj har gjort og måske klippet sin video færdig. Jeg tror ikke, at Gudmundur som sådan har haft nogen trang til at være så tæt på truppen, som Nikolaj har.

Det er velkendt, at Nikolaj Jacobsen under store slutrunder bruger tid i fællesrummet sammen med truppen.

Én eller flere planer

Men det er ikke kun uden for banen, at der er forskelle på Gudmundur Gudmundsson og Nikolaj Jacobsen. Også hvad angår det taktiske på banen, har de to danske profiler kunnet mærke en forskel.

- Vi har haft længere diskussioner eller samtaler omkring spillestilen med Nikolaj, end vi havde med Gudmundur, hvor det var fast besluttet, at hans plan-A skulle lykkes. Med Nikolaj kan jeg godt se, at han måske har afveget lidt fra sin tankegang, hvis vi har haft noget, der har modsagt det, siger Niklas Landin.

Henrik Møllgaard supplerer med, at Nikolaj Jacobsen gerne vil have "to-tre muligheder", så de kan veksle lidt i spillestilen, når det er nødvendigt.

Lighederne

Tager vi et kig på lighederne, fremhæver Niklas Landin og Henrik Møllgaard begge temperamentet og trangen til at se enormt meget video.

Hvem kan blive mest hidsig af de to?

- Nikolaj, siger Niklas Landin uden at tøve.

Hvem ser så mest video?

- Jeg er ret overbevist om, at det er Gudmundur, og ellers skal Nikolaj til at lægge computeren fra sig om aftenen, siger Møllgaard og får opbakning fra Landin:

- Nikolaj ser jo også meget video. Han bruger jo også tiden efter kampene om aften og natten på at se video. Men jeg tror lige Gudmundur hiver den hjem til sidst.

Torsdag aften mødes de to for kun anden gang med deres respektive landshold, og her har Nikolaj Jacobsen en revanche til gode. Til EM for to år siden var det nemlig islændingene, der vandt over Danmark i gruppespillet.