EM håndbold

- Det er en helt syg situation, vi står i, siger svensk profil

Sverige er ét af efterhånden mange hold, der har været ramt coronavirus i truppen under EM. Og de svenske spillere mærker tydeligt konsekvenserne.

Se EM på TV 2, TV 2 SPORT, TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY - sendeplanen finder du her. Se alle kampe fra EM på TV 2 PLAY.

Det er efterhånden svært at skrive et tal for, hvor mange spillere, der har været smittet med coronavirus ved EM. Hver gang, man forsøger, ændrer tallet sig kort efter.

De mange smittetilfælde har skabt en helt speciel situation ved slutrunden, hvor det efterhånden handler lige så meget om virus som om håndbold.

Ét af de hold, der har været ramt, er Sverige, hvor tre spillere har måttet vinke farvel til slutrunden. Og her kan man efterhånden godt mærke, at slutrunden har taget en drejning.

- Det er en helt syg situation, vi står i. Men det gælder bare om at leve med situationen og grine af, at det er blevet sådan, siger landsholdsspiller Jonathan Carlsbogård ifølge Expressen.

- Og så skal vi bare forsøge at få det bedste ud af situationen og hjælpe hinanden og dem, der er testet positive.

Det er blevet hverdag

Selvom situationen er "helt syg", forsøger spillerne at komme så godt igennem turneringen som muligt.

Og efter en uge med påpasselighed, et utal af tests og frygt for smitte begynder flere af profilerne da også at vænne sig til forholdende.

- Vi, der er her og alle andre landshold, er i den her verden nu, siger landsholdsprofilen Jim Gottfridsson.

Sverige har ved slutrunden måtte sige farvel til Max Darj, Nicklas Ekberg og Daniel Pettersson, der alle er blevet erstattet på grund af positive tests.

Sverige spiller deres første kamp i mellemrunden torsdag klokken 15.30 mod Rusland. Her har svenskerne alt at spille for, da de ikke formåede at få point med over i mellemrunden. Derfor skal der point på kontoen, hvis de skal gøre sig forhåbninger om at deltage i de afgørende kampe.

Kampen kan ses på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.