EM håndbold

- Det her ødelægger alt for dem, siger Nyegaard om islandsk coronaudbrud

Det islandske landshold er blevet ramt af problemer dagen inden EM-kampen mod Danmark. Tre spillere er testet positiv for coronavirus.

Coronavirussen får igen, igen, igen konsekvenser for en nation ved dette års EM.

Denne gang har det ramt Island, der må undvære tre spillere i torsdagens opgør mod Danmark. Det drejer sig om spillerne Björgvin Páll Gústavsson, Elv­ar Örn Jóns­son og Ólaf­ur Andrés Gudmunds­son.

Og spørger man TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard kan det blive særdeles kritisk for Island...

- Det er en markant svækkelse af Island forud for en kamp, hvor de i forvejen var undertippet.

... og en markant fordel for Danmark:

- Danmark er gået fra at være klar favorit til at være stor favorit. Det er virkelig, virkelig en stor nedtur for Island. Og nu kan der jo komme flere tilfælde. Det her ødelægger alt for dem, siger Bent Nyegaard.

"Det totale omdrejningspunkt"

Specielt to af de tre ramte er nøglespillere på det islandske landshold.

Nedenfor sætter Bent Nyegaard ord på vigtigheden af hver af de tre spillere:

- Björgvin Páll Gústavsson har været deres absolutte førstekeeper. I mine øjne er han deres svar på Niklas Landin. Han har været det totale omdrejningspunkt under EM.

- Elv­ar Örn Jóns­son har været det foretrukne valg i det centrale forsvar sammen med Ýmir Örn Gíslason. De har stået sammen hele slutrunden indtil videre, og de har tilmed også været baggrunden for deres kontraspil. Elv­ar Örn er helt central for Island.

- Ólaf­ur Andrés Gudmunds­son har ikke spillet så meget, men han har været en kompetent afløser for Aron Pálmarsson, når han har haft brug for pause. Det er ingen hemmelighed, at Pálmarsson har haft problemer med at holde hele vejen igennem, og her har Gudmundsson været vigtig, siger Nyegaard.

Se EM-kampen mellem Danmark og Island torsdag klokken 20.25 på TV 2 og TV 2 PLAY.

Ekspertkollega er enig

Bent Nyegaards ekspertkollega Anders Eggert er heller ikke i tvivl om, at de tre coronatilfælde får konsekvenser for det islandske mandskab.

- Det kan ikke andet end at få stor betydning. Et islandsk hold, der så kort før kampstart får besked om to mand ud af - lad os kalde det start-otteren - da Elvar Órn skulle formentlig kun spille i forsvarsenden. Og Björgvin i målet, der har været en stor profil for dem.

- Det er et stort tab lige før kampstart, siger han.