EM håndbold

EM-dansker fortsætter utrolig stime: - Jeg tæller ikke mere

Danmarks landstræner, Nikolaj Jacobsen, er imponeret over Emil Jakobsens afslutningssikkerhed.

Emil Jakobsen stråler af selvtillid.

Og forståeligt nok.

For den 23-årige fløjspiller har i dén grad tur i den, når det kommer til afslutninger for det danske landshold i øjeblikket.

Mandag aften scorede Emil Jakobsen to mål i EM-kampen mod Nordmakedonien. Dermed har han nu scoret på 31 afslutninger i træk uden at brænde.

- Jeg tæller ikke mere, siger Flensburg-Handewitt-spilleren med et grin og uddyber:

- Det er selvfølgelig rart. Man går altid efter at score, og når den så går ind hver gang, er det altid rarere at spille håndbold, så lige nu er det jo bare ekstra sjovt, siger Emil Jakobsen til TV 2 SPORT.

Se alle kampe fra EM på TV 2 PLAY

Sådan har målene fordelt sig

Fløjspilleren har holdt stimen kørende i de seneste syv danske landskampe. Herunder kan du se, hvordan de 31 mål har fordelt sig.

  • 4. november 2021: 7 mål mod Norge (Golden League)
  • 6. november 2021: 10 mål mod Frankrig (Golden League)
  • 7. november 2021: 3 mål mod Holland (Golden League)
  • 8. januar 2022: 4 mål mod Norge (testkamp)
  • 13. januar 2022: 2 mål mod Montenegro (EM)
  • 15. januar 2022: 3 mål mod Slovenien (EM)
  • 17. januar 2022: 2 mål mod Nordmakedonien (EM)

31 mål på 7 kampe svarer til, at Emil Jakobsen i gennemsnit har scoret 4,42 mål per kamp.

"Det er vel mere end godkendt"

Danmarks landstræner, Nikolaj Jacobsen, der selv havde stor succes på venstrefløjen i sin aktive karriere, er ganske imponeret over, hvad den tidligere GOG-spiller har præsteret de seneste måneder.

- Det er vel mere end godkendt. Emil gør det godt. Han er lige så dygtig, som mange har sagt, han er. Der er ingen tvivl om, at Emil bliver et kæmpe aktiv for det her hold i mange år fremover, og så er det jo rart at have en sikkerhed, at man en gang imellem lige kan læsse bolden derud.

Kan du huske, om du selv har ramt en stime, der bare er tæt på?

- Det har jeg helt sikkert, siger landstræneren efterfulgt af et stort grin, der stærkt indikerer, at det måske ikke er tilfældet.

Gidsel roser ham ikke

På landsholdet spiller Emil Jakobsen sammen med sin gode ven Mathias Gidsel. Og så skulle man måske tro, Gidsel havde været en tur forbi den træfsikre fløj med et par rosende ord, men ...

- Det har han ikke. Det kører vi ikke med i vores venskab. Det er kun røg fra hans side, selvom jeg synes, jeg tit roser ham og godt kan være en god ven, siger Flensburg-fløjen, mens smilet bag mundbindet er stort.

Det er tydeligt, at de to kammerater ofte laver sjov med hinanden. Da Mathias Gidsel blev spurgt til samme emne, forbarmede han sig en smule, men det betyder ikke, at drillerierne stopper.

- Mig og Emil Jacobsen er måske ikke de bedste til at rose hinanden. Men vi har gjort det over bordtennisbordet. Og jeg er ikke synderligt overrasket over, at han er så dygtig en afslutter. Så kan man være lidt efter ham i forsvaret. Så finder jeg bare noget nyt at være efter ham med, siger Gidsel.

Emil Jakobsen har i alt spillet 27 kampe og scoret 98 mål for det danske herrelandshold.