EM håndbold

Fyret landstræner har fremtiden på plads

Onsdag ophævede det slovenske håndboldforbund kontrakten med Ljubomir Vranjes. Allerede samme dag blev han præsenteret i tysk topklub.

Se alle EM-kampe på TV 2 PLAY.

Ljubomir Vranjes er et stort trænernavn, og det har hans fyring som landstræner for Sloveniens håndboldherrer onsdag ikke ændret på.

Bare få timer efter fyringen havde Vranjes sin trænerfremtid på plads. Han skal de kommende måneder forsøge at få Rhein-Neckar Löwen væk fra den tunge halvdel af Bundesligaen.

- Jeg ved, at jeg går ind i en udfordrende sportslig situation, og jeg ser virkelig frem til at hellige mig denne opgave. Jeg er overbevist om, at hvis vi alle rykker sammen og arbejder hårdt som et hold, vil vi få succes, sige Ljubomir Vranjes til klubbens hjemmeside.

Før anden halvdel af sæsonen ligger Rhein-Neckar Löwen på 11.-pladsen i den tyske liga. I 2016 og 2017 blev Mannheim-klubben tysk mester med Nikolaj Jacobsen som cheftræner.

Klaus Gärtner, der har været cheftræner i Rhein-Neckar Löwen i denne sæson, fortsætter som assistenttræner.

48-årige Ljubomir Vranjes tiltræder i Rhein-Neckar Löwen senest mandag 24. januar, oplyser klubben. Denne dag vil der også være et pressemøde med svenskeren, som førte Flensburg-Handewitt til triumf i Champions League i 2014.

Det er stadig planen, at Sebastian Hinze overtager cheftrænerposten i Rhein-Neckar Löwen til sommer.