EM håndbold

Island vil ikke aflyse kampen mod Danmark

Direktøren for det islandske håndboldforbund afviser en aflysning af torsdagens EM-kamp mod Danmark på trods af fem smittede spillere.

Island er blevet hårdt ramt af coronavirus op til torsdagens kamp mod Danmark.

Onsdag kom det frem, at tre spillere var testet positive på en PCR-test, og torsdag formiddag kunne de så berette om yderligere to tilfælde - denne gang ved kviktest.

De mange tilfælde på kort tid har fået flere til at frygte en mulig aflysning af aftenens kamp mod Danmark. Men ifølge direktøren for det islandske håndboldforbund kommer det ikke på tale:

- Vi har stadig 15 spillere, så der har ikke været nogen som helst snak om at aflyse kampen, som stadig vil blive spillet i aften, siger Robert Geir Gislason ifølge Frettabladid.

- Drengene holder ekstremt meget sammen, og de er velforberedte. Vi giver alt i kampen i aften, men nyheder som denne forstyrrer selvfølgelig altid forberedelsen, siger han.

"Det ødelægger alt for dem"

Selvom Island er klar til kampen mod Danmark, får de smittede spillere højst sandsynligt konsekvenser rent sportsligt.

Det vurderede TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard allerede onsdag, da de positive tests fra Björgvin Páll Gústavsson, Elv­ar Örn Jóns­son og Ólaf­ur Andrés Gudmunds­son rullede ind.

- Det er en markant svækkelse af Island forud for en kamp, hvor de i forvejen var undertippet.

- Danmark er gået fra at være klar favorit til at være stor favorit. Det er virkelig, virkelig en stor nedtur for Island. Og nu kan der jo komme flere tilfælde. Det her ødelægger alt for dem, siger Bent Nyegaard.

Og flere tilfælde kom der altså torsdag, hvor Aron Pálmarsson og Bjarki Már Elísson også blev testet positive.

Opgøret mellem Danmark og Island spilles torsdag aften klokken 20.30, og det vises direkte på TV 2 og TV 2 PLAY.