EM håndbold

- Jeg lyver ikke. Jeg har fået 10.000 beskeder

Nebojša Simić er glad for, at han endelig får den respekt, som han mener, han har fortjent i flere år.

Alle var for længst gået i omklædningsrummet. Eller næsten alle. Én stod tilbage.

For den montenegrinske målvogter Nebojša Simić var igen særdeles eftertragtet blandt europæiske medier, efter han torsdag aften var med til at sikre endnu en overraskende sejr. Denne gang over Kroatien.

Jeg har fået noget respekt til mit navn. Det har taget lang tid

Nebojša Simić

Og det er ikke kun i mixed zone, at den karismatiske målvogter nyder stor popularitet.

- Jeg kan helt ærligt sige, at da EM startede, svarede jeg alle mennesker, der skrev til mig på de sociale medier. Jeg kan godt lide at svare alle.

- Jeg har fået 10.000 beskeder, og jeg kan ikke svare dem. Jeg lyver ikke. Det er fantastisk. Hele landet er med os, siger Nebojša Simić.

Melsungen-målvogteren har i særdeleshed spillet stort i de to seneste kampe mod Slovenien og Kroatien.

Fejrede stor sejr med vilde jubelscener

Montenegro har kun tabt til Danmark under EM, og de står nu med to point i mellemrunden. Et scenarie, de ikke havde forestillet sig på forhånd.

- Det er utroligt. Vi drømmer stort. Vi spiller fantastisk. Vi spiller med en fantastisk energi, og vi spiller flot håndbold med så store følelser. Det er så smukt at se på, siger Simić.

Nebojša Simić er på mange måder blevet billedet på Montenegros succes. Når han har tur i den og leverer den ene store redning efter den anden, har han det med at bryde ud i vild jubel og begejstring.

- Spillerne lever af energien. Lever af støtten. Lever af følelserne. Og når jeg ser alle juble og kæmpe inde på banen, lader jeg mig bare rive med.

"Jeg fortjener mere respekt"

Nebojša Simić fik sit gennembrud som professionel i svensk håndbold, hvor han blandt andet har spillet Champions League med IFK Kristianstad.

I 2017 skiftede han til den tyske Bundesliga-klub Melsungen, hvor han efter eget udsagn også har haft en række gode sæsoner. Det er bare ikke blevet opdaget.

- Jeg har fået noget respekt til mit navn. Det har taget lang tid. Jeg vil være ærlig og sige, at jeg har spillet fantastisk i Champions League i to år. Men ingen har respekteret mig særlig meget.

- Hvert år er jeg tæt på at komme på All Star-holdet i Bundesligaen, og folk har det med at glemme mig, når titlerne ikke kommer. Jeg er ikke overrasket over, jeg spiller på det her niveau. Jeg er i stand til det, og jeg tror på mig selv. Jeg fortjener mere respekt, siger Simić.

Indtil nu har Nebojša Simić stået med en redningsprocent på 30,51 under EM.

Vil aldrig vågne fra sin drøm

Nu kan den 29-årige målvogter og resten af det montenegrinske landshold fokusere på de kommende opgaver, hvor Frankrig, Holland og Island venter.

Hvor langt montenegrinerne kan drive det, ved Nebojša Simić ikke, men han garanterer, at de vil gøre alt, hvad de kan for at skabe nye overraskelser.

- Vi er ikke favoritter i nogen kampe, men vi bliver bare ved med at vinde. Det er ufatteligt. Det er som en drøm.

Hvornår vågner du?

- Aldrig. Jeg håber, jeg aldrig vågner. Lige nu nyder jeg det, så længe det varer.