EM håndbold

Landstræneren beder alle spillere uden for truppen om at blive testet

Danmark reagerer efter stor smittespredning ved EM.

- Der er blevet sendt mails rundt til alle mand i 35-mandstruppen om, at de skal begynde at lade sig PCR-teste.

Coronapandemien hærger flere EM-nationer, hvor Danmark indtil nu er sluppet billigt. Men Nikolaj Jacobsen og landsholdsledelsen har nu taget deres forholdsregler.

Vi er chokerede over det her

Gudmundur Gudmundsson, Islands landstræner

Torsdag aften besejrede det danske landshold Island, der måtte undvære seks spillere, som op til kampen blev testet positiv for coronavirus.

- Alle er jo i spil nu. Det kræver én PCR-test for, at man kan komme af sted.

- Der er ikke nogen specifikke (spillere, red.). Jeg krydser stadig fingre for, at vi ikke får nogen, men så meget ved jeg ikke, at jeg lige kan forudse, hvem der bliver ramt.

Under EM-slutrunden er flere end 60 spillere efterhånden testet positive for coronavirus, så det forekommer nærmest mirakuløst, at smitten endnu ikke har ramt Danmark - udover målvogter Jannick Green, der fik et positivt testsvar hjemme i Danmark inden afrejse til Ungarn.

- Jeg tror, vi alle har frygten hver dag, og alle sidder spændte og venter på testsvar. Der er ikke andet at gøre end at krydse fingre og håbe på det bedste, siger Jacobsen.

Gudmundsson er chokeret

Mens Jacobsen fortsat ikke har sendt bud efter forstærkning i Danmark, har Islands landstræner Gudmundur Gudmundsson indkaldt to nye spillere til truppen efter den voldsomme og hurtige smittespredning.

Den tidligere landstræner for Danmark var rystet over de seneste dages hændelser i hans trup.

- Jeg er dybt skuffet. Jeg vil sige, at vi er chokerede over det her. Vi har passet meget godt på, siger Gudmundur Gudmundsson til TV 2 SPORT.

Han fortæller, at det islandske håndboldforbund brugte flere hundredetusind euro på at isolere sig inden afrejsen til EM.

Efter ankomsten har han været alt andet end tilfreds med forholdene - i forhold til at forebygge smitte.

- På hotellet var jeg meget utilfreds med mange ting. I begyndelsen var der turister, som ikke havde mundbind på. De var overalt, siger han.

- Nu er vi seks hold sammen, og alle bruger samme buffet. Der er bare mange ting, jeg ikke forstår. Jeg er dybt skuffet over, at vi er havnet i den situation.