EM håndbold

Overraskelse i Danmarks EM-gruppe

Montenegro vandt overbevisende over Kroatien i mellemrundens gruppe 1.

Se EM på TV 2, TV 2 SPORT, TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY - sendeplanen finder du her

En af EM-slutrundens store overraskelser fortsætter ufortrødent. Torsdag gik det ud over Kroatien, der for to år siden nåede EM-finalen.

Montenegro åbnede mellemrunden med en sejr på 32-26. I det indledende gruppespil blev Slovenien sendt ud af slutrunden af netop Montenegro.

- Det var tydeligt et kroatisk mandskab, der var ramt på stort set samtlige parametre. Der var ingen energi eller spillelyst og fremfor alt intet hjerte. Når kroatere spiller uden hjerte, mister de 50 procent, siger TV 2 SPORts håndboldekspert Claus Møller Jakobsen.

Set med danske briller er resultatet ikke så dumt endda, fordi Danmark slog montenegrinerne i det indledende gruppespil og er derfor bedst indbyrdes.

Kroatien har været hårdt ramt af coronasmitte de seneste dage, mens Montenegro efter smitte i starten af slutrunden havde flere profiler tilbage.

Jublen fra de montenegrinske spillere var nærmest overvældende kampen igennem. Da holdet gik til pause med en føring på 15-9, lignede jublen noget, man kunne se efter en sejr.

Der er en stor overraskelse under opsejling i kampen mellem Montenegro og Kroatien. Video: TV 2 SPORT

- Vi er vildt glade og lykkelige. Det var tredje sejr i træk. Det er aldrig sket før. Men vi kommer ikke til at stille os tilfredse med det her. Jeg har en følelse af, at vi bliver mere og mere sultne, siger Montenegros landstræner Zoran Roganović til TV 2 SPORT.

Sejren var på intet tidspunkt i fare for Montenegro, der i næste kamp møder en anden stor EM-overraskelse, nemlig Holland.

Mens Kroatien altså skuffede torsdag, så levede Frankrig op til sin favoritværdighed, da Holland blev slået med 34-24 i samme mellemrundegruppe, som Kroatien og Danmark er med i.

Det giver franskmændene fire point. Danmark kan komme op på samme total med en sejr torsdag.

Torsdag eftermiddag kom Sverige i den anden gruppe i mellemrunden godt fra land med en sejr på 29-23 over Rusland, mens Spanien senere slog Tyskland.