EM håndbold

- Vi laver mange fejl i dag

Danmark er fortsat ubesejrede ved EM, efter Island torsdag aften blev besejret i de to mandskabers første kamp ved mellemrunden.

Mandag sparrede Nikolaj Jacobsen en række profiler, men torsdag aften sendte han det tunge skyts i aktion mod Island.

Og selvom det danske spil undervejs både virkede rustent og lettere usammenhængende, blev det alligevel til dansk sejr.

Efter kampen var landstræner Nikolaj Jacobsen også glad ved resultatet, selvom han var irriteret over flere ting.

- Det var for os en rigtig svær kamp, og vi havde alt at tabe. Det bliver lidt forkrampet i dag. Jeg synes vi starter fint angrebsmæssigt, men vi dækker dårligt op og kan ikke hjælpe Landin nok.

- I anden halvleg dækker vi bedre op, men jeg synes, at vi laver mange fejl i dag, siger landstræneren til TV 2 SPORT.

Udfordring for Danmark, at Island har mange spillere ude

Nikolaj Jacobsen fremhæver efter kampen faktisk, at de danske spillere var udfordrede af det begrænset kenskab til de islandske spillere. Det skyldes, at det islandske mandskab var vendt på hovedet, fordi de havde seks spillere ude med corona.

- Man kan se, at det er sådan en slags kamp for os, fordi de (Island, red.) har så mange mand ude. Derfor spiller vi heller ikke særlig frigjort i dag. Det blev alt for forkrampet i store dele af anden halvleg.

Hvorfor bliver det svært for jer, at de har mange spillere ude?

- Det bliver en kamp, hvor man lidt bliver nødt til at se an, hvad de kommer med. De kommer med nogle helt nye spillere, vi ikke har særlig godt kendskab til. Selvfølgelig har vi forberedt os, og vi har prøvet at skrive rundt for at få tilsendt råd fra gode venner i håndboldmiljøet. Men det bliver lidt det med, at vi har alt at tabe og intet at vinde. Og det synes jeg godt, man kunne se på spillet, siger Nikolaj Jacobsen.

Næste opgave for Danmark er lørdag klokken 20.30, hvor Kroatien venter. Få hele overblikket over Danmarks program for mellemrunden her.

Se EM på TV 2, TV 2 SPORT, TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY - sendeplanen finder du her.