EM håndbold

Daglige krisemøder om EM-afviklingen

Det Europæiske Håndboldforbund har fortsat planer om at fuldføre EM i herrehåndbold trods massiv smittespredning.

Coronasmitten spreder sig i øjeblikket med lynets hast til EM i herrehåndbold.

Kun få hold er gået fri, mens flere er hårdt ramt og har problemer med at stille hold. Men trods daglige krisemøder er det i øjeblikket den klare plan at fortsætte turneringen.

Det fortæller generalsekretæren for Det Europæiske Håndbol Forbund, EHF, Martin Hausleitner, fredag på et pressemøde.

- Vi ser turneringen an dag for dag, og vi ved ikke, hvilke udfordringer vi har i morgen. I øjeblikket er det planen at fuldføre turneringen. Vi er i kontakt med alle holdene, og vi har mandskab til at løse alle problemer, der opstår på holdene.

- Vi holder krisemøde hver dag, siger Hausleitner.

Det er i særdeleshed hold som Tyskland, Kroatien og nu Island og Holland, der i øjeblikket er hårdt ramt af smittespredningen.

"Det er fair"

Tyskerne har i løbet af de seneste dage set sig nødsaget til at indkalde et tocifret antal spillere til EM-truppen. Det har ført til en diskussion om, hvorvidt der stadig er tale om en fair konkurrence rent sportsligt.

TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard skrev torsdag i sin klumme, at "mesterskabet ikke længere giver mening". Det er Hausleitner ikke enig i.

- Det er en meget konkurrencedygtig turnering. Omstændighederne for holdene ændrer sig, men i samarbejde med holdene ved vi, at de ønsker at spille, og de er villige til at begrænse deres krav.

- Det er fair, for holdene spiller mod hinanden. Men vi har desværre mange udfordringer, siger generalsekretæren.

Tilpasser sig dag for dag

Flere end 60 spillere er testet positiv siden starten for otte dage siden.

Et scenarie, der var frygtet på forhånd, efter den særdeles smitsomme Omikron-variant har gjort sit globale indhug, og det har været en udfordring for EHF.

- Vi er klar over, at vi på meget kort tid har været nødt til at indstille os til et nyt miljø. Situationen er helt anderledes, end den var til VM for kvinder i december. Omikron har ændret situationen, og den har vi skullet vænne os til.

- Men alle har haft viljen til at spille under de nye omstændigheder, og nu forsøger vi så at tilpasse os dag for dag, siger Martin Hausleitner.

EM løber frem til 30. januar.