Håndbold

Derfor skød Mikkel Hansen straffe efter to afbrændere

Mikkel Hansen brændte tre straffekast i EM-kampen mod Island.

Ja, du læste rigtigt. Selvom det lyder som en umulighed for en af verdens bedste håndboldspillere.

Danmark slap fra første mellemrundekamp med en firemålssejr over Island. Mikkel Hansen blev noteret for i alt fem mål. Tre af dem faldt på straffekast.

Efter at have brændt to straffekast havde Nikolaj Jacobsen egentlig besluttet sig for at give stafetten videre til fløjspilleren Emil Jakobsen.

- Det sidste skulle han (Mikkel Hansen, red.) ikke have taget, men så bliver det begået mod Emil, og jeg ville ikke sætte Hans (Lindberg, red.) ind iskold fra bænken, og så meldte han sig klar til at skyde, siger Nikolaj Jacobsen.

- Det var vel egentlig også et fint skud, men den sidder bare lige tre centimeter for langt ude i siden. Så ja... Næste gang får han ikke lov til at skyde tre, griner han.

Danmark fik tilkendt endnu et straffekast i kampen, og det tog Emil Jakobsen sig af.

Han ser imidlertid ikke sig selv om kommende straffekastskytte for Danmark.

- Det er ikke sådan, at jeg decideret forbereder mig på det. Det ligger selvfølgelig i baghovedet, men jeg går ind til kampene og tænker, at Mikkel nok skal score på alle sammen, siger Emil Jakobsen.

Emil Jakobsen scorede fire mål på fire forsøg i 28-24-sejren over Island, og dermed udbygger han sin utrolige stime på landsholdet.

Han har nu scoret 35 mål i træk uden afbrændere.

Danmarks næste EM-opgave er lørdag mod Kroatien. Kampen kan ses på TV 2 og TV 2 PLAY.