EM håndbold

Eggert så detalje ved afbrændere - meget godt set, siger Mikkel Hansen

Mikkel Hansen fortæller, at han måske skulle have brugt mere tid på sine straffekast torsdag aften.

Den første blev reddet i højre målhjørne. Den næste endte lige i maven på målmanden. Og den sidste tog den venstre målstolpe.

Han plejer at være sikkerheden selv fra straffekastlinjen, men torsdag sad Mikkel Hansens normalt så gode straffekast ikke helt, hvor de skulle.

TV 2 SPORTs håndboldekspert Anders Eggert syntes efterfølgende, det lignede, at bolden sad fast i Hansens hænder omkring afviklingen af et af straffekastene.

Men kan Mikkel Hansen bekræfte det?

- Det er meget godt set. Den sad i hvert fald ikke, hvor den plejer. Jeg vil sige, det er sjældent set, at jeg skyder en målmand decideret i maven, men sket er sket, og det kan jeg ikke gøre så meget ved, siger Hansen til TV 2 SPORT.

I samme ombæring fortæller han, at han ikke var lige tilfreds med de tre kast.

- Jeg skulle måske have givet mig selv en lille smule mere tid. Jeg synes lidt, de to første er dårligt skudt. Det sidste er måske uheldigt. Der synes jeg egentlig, jeg havde meget godt styr på det.

- Men sådan er det nogle gange. I sidste ende er det vigtigste, at vi vandt, og at man ikke taber på en dag, hvor man brænder tre så store chancer, siger han.

Så har Eggert en pointe, når han siger, den sad fast i hånden på dig?

- Skuddet blev i hvert fald ikke afviklet, som jeg gerne ville have afviklet det. Lad os sige det sådan, siger Hansen med et smil.

Hvad kan det skyldes?

Senere på fredagen fik Anders Eggert mulighed for at uddybe sin observation omkring Hansens straffekast i kampen mod Island:

- Jeg syntes, det var ret tydeligt. Især på nummer to – nu håber jeg ikke, han korrigerer mig – men den der fornemmelse af, at bolden sidder fast. Den kan godt sidde fast i hånden, når der lige er kommet lidt for meget harpiks på, eller hvis du har fået trykket den for hårdt fast, sådan at den sidder fast inde i håndfladen.

- Så giver det, at den lige bliver trukket lidt for langt, siger Eggert.

Skulle slet ikke have skudt tre gange

Mikkel Hansen endte med at træde frem til straffekastlinjen tre gange i kampen, selvom der som oftest skiftes skytte, når førstevalget har brændt en eller flere gange.

Det var egentlig også planen i torsdagens kamp. Efter to brændte straffekast havde Nikolaj Jacobsen egentlig besluttet sig for at give stafetten videre til fløjspilleren Emil Jakobsen.

- Det sidste skulle han (Mikkel Hansen, red.) ikke have taget, men så bliver det begået mod Emil, og jeg ville ikke sætte Hans (Lindberg, red.) ind iskold fra bænken, og så meldte han sig klar til at skyde, siger Nikolaj Jacobsen.

- Det var vel egentlig også et fint skud, men den sidder bare lige tre centimeter for langt ude i siden. Så ja... Næste gang får han ikke lov til at skyde tre, griner han.

Danmark fik tilkendt endnu et straffekast i kampen, og det tog Emil Jakobsen sig af.

På trods af de tre brændte straffekast scorede Mikkel Hansen fem gange i opgøret. Et opgør, Danmark vandt med 28-24.