EM håndbold

- Fremragende, siger Lauge om nyt samarbejde

Rasmus Lauge spiller sin første slutrunde sammen med Mathias Gidsel, og i sejren over Island fik de "splittet forsvaret fuldstændig ad".

Ni mål, fem assists og ophavsmand til fem danske straffekast.

Mathias Gidsel var on fire, da Danmark slog Island 28-24 i mellemrunden ved EM, og Rasmus Lauge er utrolig glad for samarbejdet med GOG-stjernen.

- Det fungerer fremragende, siger Lauge til TV 2 SPORT.

- I den her kamp (mod Island, red.) var det Mathias, der var god til at løbe i de helt rigtige huller, og mig, der fandt ham, specielt i første halvleg. Vi fik splittet forsvaret fuldstændig ad. Det var en rigtig god kombination, så det er jeg utrolig glad for.

Lyn-analyse

Gidsel er så speciel på grund af sit tilløb og fart mod forsvaret. Samtidig kigger han op for at se, hvor han kan sætte sin direkte modspiller af, og så skal han kun bruge meget lidt plads. Hans eksplosivitet i sin første bevægelse er unik, han går direkte på huller og er ikke bange for at tage de tæsk, der kommer.

I anden halvleg ramte Lauge og Gidsel, der spiller deres første slutrunde sammen, ikke samme rytme, erkender Lauge, men de tager de gode ting med fra de første 30 minutter.

- Vi spillede utrolig godt, og timingen mellem Mathias og jeg sad der virkelig i første halvleg, siger Rasmus Lauge.

Til dopingkontrol efter pragtkamp

Gidsel, der blev kåret til kampens spiller, blev kaldt til dopingkontrol efter sejren over islændingene. Noget TV 2 SPORTs eksperter Claus Møller Jakobsen og Anders Eggert jokede lidt med:

- Det kan jeg da godt forstå. De er da nødt til at finde ud af, hvad der sker, lød det muntert fra Eggert i studiet efter kampen.

Af den grund havde TV 2 SPORT ikke mulighed for at interviewe Mathias Gidsel om sin pragtkamp.

Dette EM er Gidsels tredje mesterskab med herrelandsholdet. Han debuterede ved VM i januar sidste år, hvor Danmark vandt guld, og i sommer var han med til at vinde OL-sølv.

Næste opgave for Mathias Gidsel og landsholdet er Kroatien lørdag aften. Se EM-kampen direkte på TV 2 fra klokken 20.25.