EM håndbold

Landsholdet reagerer på smitte i truppen

Den danske landstræner Nikolaj Jacobsen ønsker ikke at indkalde en erstatning for Hans Lindberg endnu.

De positive coronaprøver er væltet ind over nationerne ved EM-slutrunden, og fredag middag kom turen så til det danske landshold.

Her kom det frem, at den danske højrefløj Hans Lindberg var testet positiv for covid-19. Det betyder selvsagt, at landsholdet nu står med en højrefløj mindre til lørdagens kamp mod Kroatien, men ifølge landstræner Nikolaj Jacobsen er man ikke klar til at indkalde en erstatning endnu:

- Lige nu gør vi ikke noget. Johan (Hansen, red.) er på vej tilbage og skal træne lidt med i dag og mærke det lidt an. Så ser vi, hvordan det ser ud. Men i morgen gør vi ikke noget. Der må Lasse (Svan, red.) klare den alene.

- Så kan det være, han får lidt hjælp af Gidsel på højre fløj, hvis han skal bruge lidt pause, siger Jacobsen til TV 2 SPORT.

Hans Lindberg, der nu er testet positiv for covid-19, blev indkaldt efter den første gruppekamp, hvor Johan Hansen måtte trække sig med en skade. Men nu er han altså igen ude af truppen.

Leipzig-spilleren Patrick Wiesmach er eneste tilbageværende højrefløj i 35-mandstruppen.

Hvad gør holdet nu?

For at mindske en eventuel smittespredning skal landsholdet nu testes både i fredag aften og hver dag de følgende dage. Hans Lindberg skal ligeledes have en opfølgende test.

Det fortæller sportschefen i Dansk Håndbold Forbund, Morten Henriksen:

- Lige nu er Hans (Lindberg, red.) isoleret, og han får taget en test mere på nuværende tidspunkt for at se, om den også er positiv. Det er den højst sandsynligt, når det er PCR. Men vi kan også se noget på CT-værdien, og hvordan den udvikler sig, i forhold til hvor vi er i smittestadiet.

- Hans er testet negativ i forgårs, og det vil sige, at vi antager, at vi er forholdsvis tidligt i stadiet, hvorfor vi ikke håber, at risikoen for smitte er særlig stor, siger Henriksen.

Sportschefen fortæller samtidig, at Hans Lindberg, der har boet eneværelse under slutrunden, var på sit værelse, da beskeden om den positive prøve blev givet.

Havde håbet, det ikke ville ske

Den danske landstræner Nikolaj Jacobsen fortæller ligeledes, hvordan han reagerede, da det stod klart, at Hans Lindberg var testet positiv.

- Vi havde selvfølgelig håbet på, at det ikke ville ske. Men vi har også godt vidst, at det måske var under opsejling. Men vi kan ikke gøre så meget ved det andet end at forsøge at få det bedste ud af situationen, siger han.