EM håndbold

Lindberg testet positiv for covid-19

Den massive coronasmitte ved EM har nu også ramt den danske trup. Hans Lindberg er testet positiv i en PCR-test.

Glæden har lagt sig efter torsdagens sejr over Island.

Efter kampen blev alle danske spillere PCR-testet, og i den test er højrefløjen Hans Lindberg positiv for coronavirus.

Dermed er Danmark blandt de mange nationer, der er ramt af coronasmitte under EM. Det skriver Dansk Håndbold Forbund (DHF) på sin hjemmeside.

- Coronasmitten har desværre fyldt meget under herrernes EM i Ungarn - og nu har smitten desværre også ramt en spiller hos håndboldherrerne. Den danske trup blev sent i aftes PCR-testet, hvor fløjspilleren Hans Lindberg efterfølgende desværre har fået et positivt testsvar, skriver DHF og tilføjer:

- Hans Lindberg er blevet isoleret, mens Dansk Håndbold Forbund er i dialog med Det Europæiske Håndboldforbund (EHF) om de kommende dages testfrekvens.

Den positive coronaprøve er taget kort efter, Niklas Landin udtalte, at han forventede smitte i den danske trup under EM.

Efter kampen mod Island, som var ramt af seks positive tilfælde, fortalte Nikolaj Jacobsen desuden, at reserverne er blevet bedt om at holde sig klar til at rejse til Ungarn i tilfælde af smitte på Danmarks hold.

- Der er blevet sendt mails rundt til alle mand i 35-mandstruppen om, at de skal begynde at lade sig PCR-teste, fortalte landstræner Nikolaj Jacobsen efter kampen, som Danmark vandt 28-24.

- Jeg tror, vi alle har frygten hver dag, og alle sidder spændte og venter på testsvar. Der er ikke andet at gøre end at krydse fingre og håbe på det bedste, tilføjede Jacobsen.

De krydsede fingre var ikke nok i denne omgang. Dansk Håndbold Forbund melder dog intet om, hvorvidt en erstatning er på vej til Ungarn.

Leipzig-spilleren Patrick Wiesmach er eneste tilbageværende højrefløj i 35-mandstruppen.

Ankom senere

Hans Lindberg stødte til den danske EM-trup efter den første gruppekamp, hvor Johan Hansen måtte trække sig med en skade.

Lindberg spillede derefter med i den anden og tredje gruppekamp, inden han sad på bænken under hele torsdagens mellemrundekamp mod Island.

Den rutinerede højrefløj har scoret tre mål ved slutrunden - alle i den sidste gruppekamp mod Nordmakedonien.

Lasse Svan Hansen ubetinget på fløjpositionen.

To positive prøver i den danske lejr

Lindberg er den første danske spiller ud over Jannick Green, der tester positiv for coronavirus.

Green testede positiv inden slutrunden, hvorfor han måtte udsætte sin rejse til Ungarn. Efter at have siddet i isolation og testet negativ i Danmark fløj Jannick Green til Ungarn, hvor han testede positiv kort efter genforeningen med sine holdkammerater.

Der gik dog ikke længe, før hans test igen gav mulighed for at være en del af truppen, og siden den sidste gruppekamp har målmanden været med på lige fod med alle andre.

Med to tilfælde er Danmark blandt de nationer, der har været mindst ramt af coronasmitte. Op mod 70 spillere er testet positiv siden de første EM-kampe den 13. januar.

Alligevel agter det europæiske håndboldforbund, EHF, at afvikle turneringen som planlagt. Det slog generalsekretæren fast på et pressemøde fredag formiddag.