EM håndbold

Møller måtte ”ud i arkiverne” - og så leverede han en pragtkamp

Kevin Møller blev skiftet ind efter 18 minutter af kampen mod Island, hvor han endte med at levere en fornem præstation.

Normalt er det Niklas Landin, der trækker overskrifter for sit fremragende målmandsspil efter en dansk landskamp. Men efter torsdagens kamp er det anderledes.

De rosende ord er de samme, men navnet "Landin" er byttet ud med "Møller".

- Vi måtte ud i arkiverne og grave lidt video frem fra deres klubkampe

Kevin Møller om den svære forberedelse til kampen

Med 14 redninger på 27 skud og en redningsprocent på 51 stod Kevin Møller en sand pragtkamp, efter han erstattede Niklas Landin efter 18 minutters spil.

En præstation, der får netop Landin til at hive de store ord frem om målmandskollegaen:

- Det er fantastisk at se, at han griber den fra første sekund, han træder ind på banen. Det er derfor, han er med. Det er, fordi han kan levere de her kampe. Det er virkelig dejligt – især når jeg ikke rammer dagen. Så er det jo det, man håber på, siger Landin til TV 2 SPORT.

Måtte "grave" under forberedelsen

Møller leverede stort i et opgør, hvor Island var hårdt ramt af corona.

Hele seks spillere sad ude, og det betød, at mange af de islandske spillere var relativt ukendte for Kevin Møller, hvorfor han og målmandsteamet måtte gøre en ekstra indsats i forberdelsen.

- Vi måtte ud i arkiverne og grave lidt video frem fra deres klubkampe, og så måtte vi jo stole på det. Det var et beskedent antal skud, vi havde fra nogen af dem, siger han.

De få sekvenser, Danmark havde at arbejde ud fra, betød dog, at Kevin Møller kunne spille mere på instinktet. Og det gav pote.

- Ind i mellem er det også godt nok at kunne stole lidt på intuitionen, og det skal man også kunne gøre som målmand - specielt, når man kommer ind fra bænken, siger han.

Ekspert med stor ros

Den fornemme kamp fra det normale andetvalg i målet blev også bemærket i TV 2 SPORTs studie, hvor håndboldekspert Anders Eggert satte ord på Møllers udvikling.

- Jeg synes, Kevin Møller er blevet meget mere rolig i hans spillestil. Man kan se det på de her fløjafslutninger mod nogle spillere, som jo ikke er dem, han kender bedst i hele verden. Alligevel står han bare og følger med, og så lukker han dem, siger Eggert og tilføjer:

- Og så er han bare stor og fylder meget.

Danmark vandt torsdagens kamp over Island med 28-24.