EM håndbold

Tysker måtte selv løbe til hallen, da han fik ny coronamelding

Christoph Steinert fik travlt som aldrig før, da han torsdag en time før kampstart fandt ud af, at han skulle spille landskamp for Tyskland.

Optakten mindede mest af alt om en trist forberedelse til en Serie 4-kamp.

Virkeligheden var til gengæld, at 32-årige Christoph Steinert skulle spille en EM-kamp mod Spanien.

Jeg ankom til hallen 30 minutter før kampstart

Christoph Steinert

Onsdag testede den tyske back positiv for corona, men en time før kampstart torsdag blev han på sit hotelværelse ringet op til nyheden om, at det var en falsk positiv test. Og så fik tyskeren ellers travlt.

- Det har været en kaotisk dag. I 18 timer af døgnet forventede jeg, at jeg skulle blive på mit værelse og forblive i isolation, siger Steinert til TV 2 SPORT og uddyber:

- Men en time før kampstart blev jeg så ringet op og modtog et billede af den negative test. Derefter skyndte jeg mig at tage mine sko og mit tøj, og så måtte jeg løbe hen til hallen, der kun var nogle få hundrede meter fra hotellet. Og så ankom jeg til stadion 30 minutter før kampstart.

Steinerts positive test onsdag var meget svag, og derfor blev den sendt til vurdering i et laboratorie.

Her blev det konkluderet, at Steiners positive test var falsk, hvilket altså berettigede ham til at deltage i torsdagens opgør mod Spanien.

Brugte dagen på at berolige familien

I løbet af torsdagen gik Steinert ellers rundt på sit hotelværelse i fuld uvidenhed om, at han klokken 18.00 skulle spille landskamp for Tyskland.

- Jeg brugte det meste af dagen på at snakke i telefon med mine venner og familie. De var bekymrede, så jeg blev nødt til at berolige dem. Så jeg havde min telefon ved øret det meste af dagen, og det er ikke nogen optimal forberedelse til at skulle spille en håndboldkamp.

Hvordan var det så pludselig at stå og varme op?

- Det var kaotisk og mærkeligt, slutter tyskeren, der også fortæller, at han var overrasket over i første omgang at teste positiv, for han har fysisk været på toppen de seneste dage.

Christoph Steinert kom på banen i Tysklands nederlag mod Spanien, men formåede ikke at score.

Se EM på TV 2, TV 2 SPORT, TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY - sendeplanen finder du her