EM håndbold

Danmark hyldes: - De har flere topspillere på samtlige positioner

Den rutinerede forsvarsspiller Jakov Gojun har stor respekt for det danske landshold forud lørdagens kamp mellem Kroatien og Danmark.

I 15 år har Jakov Gojan præget det kroatiske landshold, hvor han undervejs har oplevet store op- og nedture.

Gennem årene har han set Danmark gradvist blive stærkere og stærkere, og nu hylder den 35-årige kroat udviklingen på det danske landshold.

- Danmark er en af guldfavoritterne. Mange af spillerne kender jeg personligt, da jeg har spillet med 3-4 af dem, og nu er de med på landsholdet.

- Det er et landshold, der de sidste par år for alvor har taget tilløb. På samtlige positioner har de 2-3 topspillere, siger kroaten.

Gojun har indtil videre spillet to kampe for Kroatien under slutrunden, hvor det i alt er blevet til 51 minutter på banen.

Landtræner kræver maksimal koncentration

Mens Jakov Gojun har været en del af det kroatiske landshold, er det både blevet til medaljer ved EM, VM og OL.

Men lige nu er der ikke meget, der tyder på, at der skal tilføjes yderligere metal til samlingen, for forud for lørdagens kamp har Kroatien panden mod en mur.

En lang liste med coronasmittede, 0 point og en målscore på -11 resulterer i en sidsteplads i Danmarks mellemrundegruppe, og derfor er Kroatien tvunget til sejr over Danmark.

Det ved den kroatiske landstræner Hrvoje Horvat også godt, og han fortæller, at kroaterne vil kæmpe deres bedste.

- Vi skal forberede os så godt, som vi kan, og vi må hive det, der er muligt ud af holdet. Hvis Danmark mangler 13 spillere, og vi fik vores 13 tilbage, så ville forholdene være anderledes.

- Det bliver helt sikkert svært, og vi skal være maksimalt koncentrerede, så vidt det er muligt med disse improvisationer. Vi skal gøre vores bedste, slutter landstræneren.

Danmarks kamp mod Kroatien spilles lørdag klokken 20.30, og den kan ses direkte på TV 2 og TV 2 PLAY - sendeplanen finder du her