Håndbold

Danskerne tromler Kroatien, siger eksperter

Danmark får ikke svært ved at klemme sig forbi Kroatien i lørdagens kamp, lyder det fra eksperter.

Det er et decimeret kroatisk mandskab, som i aften løber på banen i Budapest for at møde de danske EM-favoritter.

En håndfuld coronatilfælde har lagt en dæmper på potentialet hos Kroatien, og som om det ikke var nok, så ligger holdet sidst i mellemrunden og er derfor presset til at vinde, hvis holdet skal have en chance for at avancere.

Danmark tromler simpelthen over Kroatien. Jeg kan ikke se andet

Daniel Svensson, håndboldekspert TV 2 SPORT

Det kroatiske medie RTL efterlyser et mirakel, hvis mændene i tern skal have en chance, og spørger man TV 2 SPORTs eksperter, så er det med god grund.

For selv om kroaterne forståeligt må lide sportsligt af coronakonsekvenserne, så mangler de stadig det vigtigste, siger Anders Eggert.

- Der er ingen tvivl om, at Danmark er favoritter. Kroatien var et af de hold, jeg havde glædet mig til at se, for jeg synes altid, de kommer med noget, og selv om de mangler et par spiller, så finder de altid noget frem.

- Men netop hjertet, den gejst, som de normalt går ind med, den var helt væk, da de tabte til Montenegro. Det var, som om de havde opgivet, lyder det fra Anders Eggert.

En god start-syver, men...

Samme holdning om Kroatiens forfatning deler Claus Møller Jakobsen, der har svært ved at se, hvordan aftenens modstander skal kunne true Danmark, der må undvære Hans Lindberg som den eneste.

- Kroatien har en god start-syver, men et kroatisk mandskab, der spiller uden hjerte, det er et dårligt kroatisk mandskab.

- Kroatiens formkurve er med pil nedad lige nu, det er der ingen tvivl om. De spillede ikke godt mod Montenegro.

Mere opløftende på Kroatiens vegne bliver det ikke, hvis man stiller samme spørgsmål til Daniel Svensson.

- Danmark tromler simpelthen over Kroatien. Jeg kan ikke se andet. Havde begge trupper været helt klar, så ville det have været et spændende opgør, men Danmark er storfavorit til at slå Kroatien i den mundering, de er i.

Danmark spiller anden kamp i mellemrunden ved EM klokken 20.30. Kampen kan ses på TV 2 og på TV 2 PLAY.