EM håndbold

Et stykke tape har helt særlig betydning for EM-profil

Når Milos Vujovic går på banen under EM, har han altid minderne om sin afdøde far klistret til skoen.

Montenegro har været en af EM's helt store historier.

De har overrasket alt og alle, og med deres energi og passion har de formået at begejstre store dele af håndbold-Europa.

Men der gemmer sig også personlige historier. Et eksempel er profilen Milos Vujovic, der kamp efter kamp sætter et stykke sportstape på sin ene sko med teksten "Avanti".

På italiensk betyder det "fremad", men for Vujovic har det en helt anden og langt mere personlig betydning.

- Avanti. Det er min far. Det er hans kælenavn. Han døde, da jeg var to år gammel. Han var en slags racerkører, og det her kælenavn presser mig altid til at arbejde hårdt og spille bedst muligt.

- Jeg ønsker altid at vise det til min familie, og jeg ønsker at vise, at han altid er hos mig.

Du virker rørt, når du snakker om det?

- Ja, det er jeg også. Jeg savner ham så meget, siger Milos Vujovic til TV 2 SPORT.

Da Monenegro havde sikret sig pladsen i mellemrunden med en overraskende sejr over Slovenien, klistrede Vujovic sit stykke tape på sin trøje for, at det skulle blive vist til seerne - og familien - hjemme i Montenegro.

Har overrasket stort

Montenegrinerne har vundet tre ud af de fire første kampe, og står nu noteret for to point i mellemrunden. Faktisk har de kun tabt til de danske verdensmestre.

Lørdag skal den 28-årige Füchse Berlin-spiller sammen med resten af sine montenegrinske holdkammerater forsøge at tage endnu en EM-overraskelse, når de møder Holland i den anden mellemrunde kamp.

Og mon ikke det igen bliver med hans far klistret på skoen?