EM håndbold

Gidsel får hjælp til sociale medier – og det går ikke ubemærket hen

Landsholdsprofilen Mathias Gidsel har valgt at få hjælp til at styre sine sociale medier, så han i højere grad kan fokusere på håndbolden.

Med sine 22 år er Mathias Gidsel en af de yngste spillere i den danske landsholdstrup.

På banen gør det måske ikke den helt store forskel spillerne imellem, men udenfor banen kan det sommetider føre til drillerier mellem ung og gammel. Det har Mathias Gidsel fået at mærke.

Det er forbløffende lidt, vi hører til hans SoMe-manager

Landsholdsspiller Henrik Møllgaard

Det skete blandt andet, efter det kom frem, at den unge profil har ansat en person, der kan hjælpe ham med at styre sine sociale medier.

- De giver mig alle sammen lidt røg for det. Men jeg er lige et skridt foran alle de gamle. Det er den nye verden det her, siger en smilende Mathias Gidsel til TV 2 SPORT.

Møllgaard vil gerne høre mere

En af de spillere, der glædeligt taler med om Gidsels hjælp til de sociale medier, er forsvarsgeneralen Henrik Møllgaard.

Møllgaard er med sine 37 år en af de mere rutinerede kræfter på holdet, og han har da også lidt sværere ved at forstå behovet for den såkaldte "SoMe-manager", end Gidsel har:

- Selvom han har indrømmet det, så er det forbløffende lidt, vi hører til hans SoMe-manager. Det vil vi meget gerne høre noget mere om. Det kan være svært for en på 37 år at forstå, som måske mere sidder og kigger på sociale medier end bruger dem aktivt, siger Møllgaard og fortsætter:

- Der er jo også rift om den unge mand, og det er en underlig og ny verden. Men selvfølgelig er det en måde at optimere på. Jeg er glad på Mathias' vegne over, at han får optimeret sit produkt, og så er jeg glad på egne vegne over, at jeg får lov at skubbe en smule til Gidsel, fordi han har brug for en SoMe-manager, siger han med et smil.

Vil bare gerne spille håndbold

Selvom der er en humoristisk jargon omkring Gidsels moderne valg, er der en seriøs forklaring på, hvorfor han har valgt, som han har.

- Det er jo meget pænt af dem at kalde det en "SoMe-manager". Det lyder meget fornemt, men det er nu bare en, som hjælper mig med alt det her. Sociale medier, Instagram og Facebook, og hvad der ellers er rundt om banen, forklarer Gidsel.

- Det er jo klart, at jeg er håndboldspiller - og ikke instagrammer eller facebooker, eller hvad det nu hedder. Jeg vil rigtig gerne bare spille håndbold, og jeg er meget bevidst om, at der også er en verden både forretningsmæssigt, men også i forhold til at være rollemodel og dét at give lidt ud af sig selv.

- Derfor får jeg lidt hjælp til det, så det også kører, uden jeg skal tænke for meget over det, siger han.

SoMe-manager eller ej skal Mathias Gidsel og de øvrige danske spillere i kamp igen lørdag. Her venter Kroatien i den anden kamp i mellemrunden.

Opgøret kan ses på TV 2 og TV 2 PLAY fra klokken 20.25.