EM håndbold

- Han var en strateg og indimellem en kunstner

TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard giver karakterer til danskerne efter EM-kampen mod Kroatien.

Det var en flot håndboldkamp, og det trængte alle til. Også fordi kroaterne var miserable mod Montenegro. Det var et helt andet mandskab lørdag aften. Det matchede Danmark i den grad, og det blev en flot kamp.

Når du sætter to af de bedste i verden - Mikkel Hansen og Luka Cindrić - til at give den gas, får du så flot håndbold, som vi fik i den her kamp. Det var en udsøgt fornøjelse at se, hvad de to præsterede.

Danmark havde problemer forsvarsmæssigt, fordi Cindrić spillede så godt. Han satte Marino Marić op på stregen hele tiden. Det fik især Magnus Saugstrup og Simon Hald ikke styr på. Det var ikke så stabilt i forsvaret. Landin stod godt i første halvleg og faldt i anden halvleg.

Der var for stor afstand forsvarsmæssigt, men det vil give problemer med så dygtig en spiller som Marić.

Og så smed Nikolaj Jacobsen syv mod seks på bordet. Danmark spillede det fra det 27. minut og resten af kampen. Det gav 20 angreb, og jeg noterer mig, at 14 af dem gav mål. Det er uhørt højt. Det er virkelig en effektivitetsmodel, der er sjældent set. Det havde kroaterne ikke noget svar på.

Grunden, til at Danmark gik i syv mod seks, var, at kroaterne var enormt aggressive i forsvaret. Danskerne blev energimæssigt udkonkurreret.

Karakterer til de danske spillere

Karakterskalaen
 1. 6Høj klasse
 2. 5Klasse
 3. 4Over middel
 4. 3Middel
 5. 2Under middel
 6. 1Ikke så godt
 7. 0Dumpet
 8. UBUden for bedømmelse
 • Niklas Landin

  Målmand

  Det var nat og dag. Han stod en rigtig god første halvleg. Den var super, hvor han landede på 42 procent. I den halvleg havde han ni redninger. Så skete der det i anden halvleg, at kroaterne spillede så godt stregspil, at de fik rigtig mange frie chancer. Der kunne han ikke komme til fadet. Han havde kun tre redninger i anden halvleg.

  Han stod rigtig godt i første halvleg - både på nærskud, fløjskud og straffekast. Der var han virkelig dominerende. Forsvaret mistede sammenhængskraften, som kampen skred frem, og han gik ned med dem.

  4
 • Kevin Møller

  Målmand
  UB
 • Magnus Landin

  Fløjspiller

   

                   

  UB
 • Emil Jakobsen

  Fløjspiller

  Han var tæt på at fortsætte sin vanvittige serie uden brændte forsøg og scorede på seks ud af syv forsøg. Han fik også et straffekast. Han var forrygende fra kanten - både på de spidse og de mindre spidse vinkler. Så endte hans vilde historie med, at han blev nappet på en helt fri kontra. Det var det eneste, der var skævt fra ham. Ellers var han fremragende, og han viste, hvor teknisk dygtig han er.

  5
 • Lasse Svan Hansen

  Fløjspiller

  Han spillede hele kampen - bortset fra en kort pause. Han lavede et mål på to forsøg. Og så var han igen, igen, igen rigtig dygtig på opbakninger forsvarsmæssigt.

  4
 • Magnus Saugstrup

  Stregspiller

  Han var et stort omdrejningspunkt. Han lavede to mål på to forsøg og var vigtig med placeringerne i syv mod seks-spillet. 

  Defensivt kneb det mere. Han havde det svært med Simon Hald. Han startede med Henrik Møllgaard, men midtersektion fandt aldrig rigtig rytmen. Sådan er det engang i mellem. De stod for langt fra hinanden. Han er en klog forsvarsspiller, men han fandt ikke den rigtig højde.

  Marino Marić havde han - og de andre - alverdens problemer med at holde styr på.

  4
 • Simon Hald

  Stregspiller

  Der blev for store områder omkring Simon Hald, og det gav for meget plads til at løbe i rummene, der opstod. Det udnyttede Luka Cindric og Marino Marić. Det fandt ham og Saugstrup aldrig løsnigen på.

  Han spillede 43 minutter. Han scorede en på en.

  3
 • Mads Mensah

  Bagspiller

  Han havde ingen afslutninger og var kun med kort rent angrebsmæssigt.

  Han spillede 22 minutter og dækkede op hele anden halvleg på højre back. Det var et forsøg på at holde styr på flere kroater i det område. Skudene derovrefra fik de styr på, men han fik ikke styr på det kroatiske stregspil.

  Det var stadigvæk en stabiliserende faktor i forhold til første halvleg med Mathias Gidsel.

  4
 • Henrik Møllgaard

  Bagspiller

  Jeg ved ikke, om han er helt fit for fight. Han stod inde i det danske forsvar i det første kvarter. I den periode fungerede forsvaret okay, hvor det var ham og Saugstrup. Kroaterne scorede mere på andenbølgen der. Den bedste stabilitet i forsvaret var i starten af kampen.

  Hvad der så er sket med ham, ved jeg ikke. Som han startede kampen, vil jeg mene, at han kvalitetsmæssigt kunne have fortsat.

  4
 • Mikkel Hansen

  Bagspiller / Kampens spiller

  Han var helt suveræn. Han var en strateg og indimellem en kunstner. Det var med visioner for alt, hvad der foregik - og hvem fanden, der havde mulighed for at få bolden. Det var en opvisning i både håndboldstrategi og i syv mod seks. Han lavede stort set ingen fejl og var den totale arkitekt i overtalsspillet.

  Han scorede otte mål på elleve forsøg, og var tre på tre på straffekast. Han havde fire assist i syv mod seks, og han havde et par tekniske fejl, men det lever jeg sgu fint med, når han viste det, han gjorde. Syv mod seks er et mentalt spil, hvor der hele tiden skal træffes de rigtige beslutninger, og det kunne nummer 24 fra Danmark.

  6
 • Mathias Gidsel

  Bagspiller

  Han laver fem på seks. Han havde én assist og trak et par udvisninger. Han var en rigtig fin brik i Mikkel Hansens syv mod seks-show. 

  Han havde problemer på sin højre back forsvarsmæssigt. Det blev for stor en opgave for ham et par gange. Det giver man normalt kald på, for han kan ikke alt. Han dækker rigtig fint op, men han var overmatchet i perioder mod Kroatien.

  Han lavede tre tekniske fejl, men de var ikke store. Det må man leve med. Han spillede 43 minutter.

  5
 • Niclas Kirkeløkke

  Bagspiller
  UB
 • Jacob Holm

  Bagspiller
  UB
 • Rasmus Lauge

  Bagspiller

  Lauge havde forsvarsting, der ikke var helt på plads.

  Han var også en rigtig fin brik i syv mod seks-spillet. Han havde rigtig gode assists, men med hans afslutninger kan jeg godt se, at han skal have flere kampe i arme og ben. Han er lidt for upræcis.

  Han startede med en god underhåndsafslutning, men han brændte flere afslutninger. Han skal have flere minutter, men det får han også hele tiden. Han gør det helt overvejende godt, men han mangler lige det næste skridt.

  I første halvleg led han - som alle de andre - under, at der var spilstop i det danske angrebsspil hele tiden. Der kunne han ikke skabe overtal.

  4
 • Aaron Mensing

  Bagspiller
  UB
 • Lasse Andersson

  Bagspiller
  UB
 • Nikolaj Jacobsen

  Landstræner

  Han er nok den eneste træner på topplan, der kører syv mod seks-spillet. Det er velkomponeret, det fungerer, og det er variabelt. Han gjorde det helt rigtigt. Han gav det et par forsøg op til pausen, og så fortsatte han i anden halvleg. Det var godt set, og det var det, der var brug for.

  Næsten uanset hvad han gjorde i forsvaret, kunne han ikke få det til at fungere. Ikke for alvor i hvert fald. De stod for langt fra hinanden, men det hører også med, at det var Luka Cindric, der bearbejdede det forsvar - så der er en grund til, at det blev skilt ad. Det var også svært at finde løsningerne på grund af det meget aggressive forsvar fra kroaterne. Men så viste han, at han taktisk er en mester, da han gik i syv mod seks. Når man spiller så effektivt, skal man ikke rette på noget.

  5