EM håndbold

- Ikke det fedeste sted at være, siger Gidsel om hotellet

Danmarks herrelandshold er indtil videre sluppet med et enkelt smittetilfælde under EM i håndbold.

Stribevis af håndboldspillere fra forskellige nationer sidder lige nu i karantæne på det hotel i Budapest, hvor det danske landshold også befinder sig under EM.

Under slutrunden er Danmark indtil videre sluppet med den ene positive coronatest, som Hans Lindberg afgav torsdag aften.

Men hos flere af de øvrige nationer er flere i isolation på hotellet på grund af coronasmitte, og det gør situationen noget speciel, fortæller danske Mathias Gidsel.

- Jeg vil sige, at jeg ikke tror, det er verdens fedeste sted at være lige nu. Jeg tror helt sikkert, at der er meget smitte. Det kan man se blandt holdene.

- Men jeg synes, at vi er gode til at holde os for os selv og holde os i vores fællesrum. Vi undgår at være for lang tid i buffeten, og så synes jeg ikke, vi kan gøre mere.

- Vi kan feje for egen dør og sørge for, at vi gør alt, hvad vi kan for at undgå corona. Hvis det kommer, som det gjorde i dag (fredag, red.), så kommer det, lyder det fra GOG-spilleren.

Flere end 65 spillere er blevet smittet med coronavirus. Det svarer til mere end hver tiende spiller, der har været med under slutrunden.

Men Gidsel vil ikke forholde sig til, om det giver mening at afvikle EM i den nuværende situation.

- Det ved jeg ikke. Nu er jeg heldigvis kun håndboldspiller, og så er der andre, der må tage stilling til, om EM skal afvikles eller ej. Det er ikke rigtig mit bord. Jeg spiller håndbold, siger han.

22-årige Mathias Gidsel har gang i en flot slutrunde. Han er den næstmest scorende dansker med 21 mål på 22 forsøg. Kun Mikkel Hansen har scoret flere, men han har brugt 37 forsøg på at nå sine 25 fuldtræffere.

Gidsel, Hansen og de øvrige danskere står lørdag aften over for Kroatien i anden kamp i mellemrunden. Opgøret begynder 20.30.