Håndbold

Kroatien kan være som nat og dag: - Et ubehageligt hold at møde

Danmark vil ikke lade sig påvirke af Kroatiens sløje niveau fra i torsdags, for der er langt mellem bund og top for den traditionsrige håndboldnation.

På papiret er Danmark storfavoritter i lørdagens kamp mod Kroatien.

Og hvis de danske spillere har set video fra Kroatiens mellemrundenederlag til Montenegro, er de formentlig ikke blevet skræmt fra vid og sans.

Men så alligevel. For selvom det kroatiske spil i torsdags virkede både opgivende og usammenhængende, kan det blive en helt anden virkelighed, der lørdag venter Danmark.

Det skyldes ifølge både landstræner Nikolaj Jacobsen og flere af de danske spillere, at det kroatiske mandskab ofte spiller som nat og dag.

Jannick Green: - Man godt kan blive ramt af sådan et hold, hvis de lige får lidt medvind og har en helt masse tilskuere. Så kan det hurtigt blive grimt. Hvis det kører for dem, så kan det også komme til at køre rigtig, rigtig godt, og de kan spille lidt over evne måske. Så vi skal være forsigtige. Det lyder kedeligt, men det er et ubehageligt hold at møde.

Lasse Svan: - Alle hold, der får færten af at kunne hente noget i en håndboldkamp, kan få tændt en gnist. Det er min klare overbevisning. Det gælder meget for vores vedkommende om at sætte os på kampen fra start og også vise dem, at vi er fuldstændig der, hvor vi skal være.

Nikolaj Jacobsen: - Det er et ungt hold, der har svinget lidt i turneringen med mange nye spillere, som ikke har prøvet at stå i en slutrunde før. Når de spiller godt, spiller de på et rigtig højt niveau, men der er måske også store udfald.

Danmark skal møde et "meget rodet hold"

Det ellers så traditionsrige Kroatien har været en skygge af sig selv under slutrunden, hvor en række coronatilfælde har decimeret mandskabet.

Det har betydet, at Kroatien ikke har fundet sin stamme af spillere under slutrunden, og lige nu er mandskabet placeret sidst i Danmark mellemrundegruppe.

Derfor har flere af de danske spillere også svært ved at afkode, hvad de skal forvente.

- De kampe, jeg har set med dem, har været med lidt forskellige opstillinger. Der har været mange smittede, og så har de gang i noget med en ny træner og nyt hold. Så man ved vel ikke helt, hvad man kan forvente i morgen, siger Jannick Green, der bliver suppleret af Lasse Svan.

- Kroatien har også haft en rodet turnering, og jeg har ikke helt styr på, hvem de kan spille med, og hvem de ikke kan. Jeg har ikke hørt om nogle nye siden de sidste tilfælde, de havde, og det gør forhåbentlig, at vores forberedelse bliver en lille smule bedre, end den var mod Island.

Kampen mellem Danmark og Kroatien begynder lørdag klokken 20.30, og den kan ses direkte på TV 2 og TV 2 PLAY.