EM håndbold

Ny positiv prøve i dansk EM-lejr - men spillerne går fri

Johan Hansen er igen tilbage i den danske trup, hvor han erstatter coronasmittede Hans Lindberg.

Se kampen mod Kroatien klokken 20.30 på TV 2 og TV 2 PLAY.

Hans Lindberg er fortsat den eneste danske EM-spiller, der i øjeblikket er ramt af coronavirus.

Det står klart, efter håndboldherrerne har modtaget svar på de PCR-tests, der fredag aften blev foretaget i kølvandet på Lindbergs positive test.

Dog har den person, der har ansvaret for landsholdets sociale medier, afleveret en positiv test. Det skriver Dansk Håndbold Forbund, DHF, i en pressemeddelelse.

- Vi har ved seneste PCR-test fået et positivt testvar for en person i ledergruppen. Prøvens svar ligger – i forhold til grænseværdier – lige på vippen til en positivt test, men vi tager ingen chancer og behandler det selvfølgelig som en positiv, hvorfor vedkommende er blevet isoleret, siger sportschef i DHF, Morten Henriksen.

Hans Lindberg er fortsat den eneste i den danske trup, der ikke kan komme i betragtning til lørdagens mellemrundekamp mod Kroatien.

Protokollerne fra Det Europæiske Håndboldforbund, EHF, dikterer, at når et hold bliver ramt af coronavirus, skal alle spillere igen have foretaget endnu en PCR-test.

DHF skriver, at resten af den danske delegation er blevet testet yderligere her til formiddag, hvor alle tests var negative.

Johan Hansen tilbage i den danske trup

I pressemeddelelsen fremgår det, at fløjspilleren Johan Hansen, der har siddet ude siden den første kamp, igen er tilbage i den danske EM-trup. Han erstatter Hans Lindberg.

Men de danske håndboldfans skal ikke gøre sig mange forhåbninger om at se Johan Hansen i kamp lørdag aften. Det fortalte Danmarks landstræner, Nikolaj Jacobsen til fredagens træning.

- Johan er på vej tilbage og skal træne lidt med i dag og føle det an, og så ser vi, hvordan det ser ud. I morgen gør vi ikke noget, der må Lasse klare den alene. Så kan det være han får lidt hjælp af Mathias Gidsel på højrefløj, hvis han skal bruge lidt pause.

Indskiftningen af Johan Hansen er "gratis", fordi spillere, der er testet positiv, kan frit blive skiftet ud af truppen. Fredag meddelte EHF, at spillere, der tidligere har været smittet, også kan skiftes ind igen, uden det koster en af de to udskiftninger, der normalt er til rådighed.

Danmark kan med en sejr over Kroatien spille sig tæt på en plads i semifinalen ved EM.