EM håndbold

Overraskelse sender Danmark tættere på semifinalen

Hvis det danske landshold så med, da Holland slog Montenegro, var de formentlig glade for udfaldet.

Holland vandt lørdag eftermiddag en imponerende sejr på 34-30 over Montenegro.

Hollænderne var ellers undertippede, men storspil fra profilerne Kay Smits, Luc Steins og sågar målmand Thijs Van Leeuwen sikrede to vigtige point. Sejren er samtidig godt nyt for Danmark.

Lykkes det Mikkel Hansen og co. at slå Kroatien senere lørdag, samtidig med at Frankrig vinder over et coronaramt islandsk hold, kan Danmark spille sig i semifinalen med blot ét point i de sidste to kampe i mellemrunden.

Her venter Holland og Frankrig på Nikolaj Jacobsens udvalgte.

Skiftende føringer

Både Montenegro og Holland kom godt i gang med kampen, og målene væltede ind i begge ender. Efter bare 6 minutters spil var stillingen 4-4.

Efterfølgende lukkede den montenegrinske målvogter Nebojsa Simic af i målet. Han var derfor stærkt medvirkende til, at forhåndsfavoritterne bragte sig komfortabelt foran med 8-5.

Men så begyndte et hollandsk comeback. Op mod pausen tog stjernen Kay Smits fat, og så var Holland foran med 18-16 ved pausen.

Se EM på TV 2, TV 2 SPORT, TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY - sendeplanen for EM i håndbold 2022 finder du her

Holland trak fra

EM's overraskelse - Holland - hold fast i føringen i hele anden halvleg.

Hele tiden svarede de igen, når Montenegro nærmede sig. Men de hårdtkæmpende montenegrinere rystede de ikke sådan af sig.

Vi skulle helt frem til ti minutter før tid, inden Holland skabte den første firemålsføring i opgøret. Og den lod de ikke slippe af hænde. Det var særligt takket være ellers ukendte Thijs Van Leeuwen i målet, der stod en pragtkamp og blev kåret som kampens spiller.

Endnu en gang kunne tilskuerne i Ungarn således se de hollandske spillere samle sig i en orange klynge efter en EM-kamp.

De er i sandhed blevet slutrundens darlings.