EM håndbold

Pibekoncert mod Norge efter sen timeout

Norge har tabt én kamp ved EM, så derfor tæller hvert point. Og mål.

De tyske tilskuere brød sig ikke om det, men der var en god forklaring.

- Målforskellen kan blive forbandet vigtig, er I med?

Sådan lød ordene fra Norges landstræner, Christian Berge, i timeouten. Han trykkede på knappen, da nordmændene med 14 sekunder tilbage førte med 28-23 over Tyskland.

Måske trykkede han dog lidt for tidligt på knappen, for stort set samtidig var Sebastian Barthold blevet spillet fuldstændig fri foran målet.

"Berge er en lille nørd"

Chancen blev frataget ham, og kort efter lød der en pibekoncert i arenaen. Kampen var for længst afgjort, men ifølge målmand Torbjørn Bergerud giver timeouten rigtig god mening.

- Det er en hovedrunde, hvor vi skal have vores målscore med. Vi ønsker at få et mål mere til målscoren. Det er bare det, siger Bergerud til TV 2 SPORT.

- Berge er en lille nørd. Han ved godt, hvad der skal til, og hvad vi mangler. Han har styr på det hele.

Norge formåede ikke at score på angrebet efter timeouten, så set i bagklogskabens lys skulle han nok aldrig have taget timeouten.

Tre store nationer i krig

Spanien har seks point i mellemrundens gruppe 2, mens Norge og Sverige begge har fire.

De to naboer mødes i sidste spillerunde, og skulle den kamp ende uafgjort, og svenskerne og nordmændene slutter á point, vil målscoren afgøre, hvem der skal videre til semifinalerne.

Inden det skandinaviske nabobrag møder Norge spanierne.

- Det bliver hårdt. Det er et godt hold. De er blevet europamestre de seneste to gange, så det bliver en svær opgave, siger Bergerud.

- Men jeg synes, vi har spillet og bedre og bedre til den her slutrunde. Vi skal nok være med.

Er I, hvor I skal være nu?

- Det ser i hvert fald fornuftigt ud. Vi kan stadig blive bedre, men når vi spiller som i dag, specielt i forsvaret, tror jeg, det bliver svært at vinde over os.

Norge tabte skuffende til Rusland i det indledende gruppespil, men kan selv afgøre sin skæbne.