EM håndbold

"Vanvittigt, outstanding og verdensklasse" - læs reaktionerne efter Islands sejr

Roserne vælter ned over det islandske hold efter den sensationelle sejr over Frankrig.

Island leverede et resultat, der gav genklang i håndboldverdenen, da de smadrede Frankrig med 29-21 ved EM lørdag aften.

Og det er bestemt ikke gået ubemærket hen. Flere af TV 2 SPORTs eksperter er således ekstremt overraskede over den islandske sensation.

Herunder har vi samlet en række reaktioner efter det overraskende resultat, der har åbnet Danmarks mellemrundepulje.

Bent Nyegaard, håndboldekspert på TV 2 SPORT

- Det er en af de største sensationer, jeg har overværet. Jeg er fuldstændig blæst bagover. Jeg mindes ikke at have set et fransk landshold med sådan en indstilling.

Anders Eggert, EM-ekspert på TV 2 SPORT

- Det var fuldstændig outstanding. De pillede et fransk hold fra hinanden. Det var endda i begge ender. Vi havde lige rost Dika Mem: Nu skulle vi se en verdensklasse højre back. Jeg skal lige hilse at sige, at Omar Ingí Magnusson fik vist i den anden ende, hvem der var den store i det her opgør. Det var imponerende hele vejen igennem.

Anders Zachariassen, EM-ekspert på TV 2 SPORT

- Resultatet er jo fuldstændig vanvittigt. At sådan et decimeret islandsk hold kan præstere så overlegent mod de olympiske mestre… Det var overalt på banen, hvor franskmændene var overmatchede. Det åbner lidt op på puljen, hvor Island nu kæmper med om semifinalepladsen igen. Hatten af for en kæmpe overraskelse.

Viktor Gislí Halgrimsson, islandsk målvogter

- Det var sindssygt. Den første halvleg var fuldstændig sindssyg. Jeg tror aldrig, vi har spillet så godt. I anden halvleg spillede vi også godt og holdt styr på Frankrig.

Gudmundur Gudmundsson, islandsk landstræner

- Det et utroligt resultat. Jeg er utrolig glad og stolt. Jeg synes, vi spiller verdensklasse håndbold. Det første er, at vi står fantastisk i forsvaret med en meget god målmand, der præsterer på højeste niveau. Men i angrebet, hvor vi manglede mange, mange spillere, var vi nødt til at prøve noget nyt.

- Vi havde en meget klar strategi i angrebet, som gik fuldstændig op. Jeg synes, det er den største sejr, vi har oplevet her. Det var overbevisende på den måde, vi gjorde det. Det var en fantastisk præstation.

Dika Mem, Frankrig

- Island spillede rigtig godt, og de var bedre ned os. Vi lavede mange fejl i angrebet. Vores forsvar var bedre i anden halvleg, men forspringet var for stort. Og de spillede rigtig godt helt til slut. Vi spillede ikke det, vi kan. De har mange gode spillere, som ikke var med – men de er alligevel gode.

Se EM på TV 2, TV 2 SPORT, TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY - sendeplanen finder du her.