EM håndbold

Eksperter kalder norsk stjernes beslutning for vanvittig

Både Joachim Boldsen, Bjarte Myrhol og Ole Erevik har svært ved at forstå, at den norske målmand Torbjørn Bergerud sidste år sagde nej til PSG.

Der er nogen, man bare ikke siger nej til.

Sådan er det i hvert, hvis man spørger den tidligere danske landsholdsspiller Joachim Boldsen og den norske ditto Bjarte Myrhol, der begge arbejder for Viasat under årets EM-slutrunde.

Emnet, de to tidligere topspillere forholder sig til, er den norske målmand Torbjørn Bergerud, som Bjarte Myrhol har spillet med på det norske landshold.

Bergerud, der sidste år skiftede til GOG fra Flensburg-Handewitt, havde ifølge målmanden selv et tilbud fra storklubben Paris Saint-Germain på hånden, men valgte altså i stedet Fyns stille ro.

En beslutning, som Joachim Boldsen har svært ved at se pointen i.

- Jeg forstår ham ikke, jeg ville vælge PSG, siger han ifølge norsk TV 2.

Og den beslutning læner Bjarte Myrhol sig også kraftigt mod, lød det i EM-studiet.

- At sige nej til PSG, synes jeg, er en stor fejl. Undskyld. Forestil dig at bo i Paris og få lov til at være sammen med det hold fremover. Det havde jeg aldrig gjort.

Vanvittigt at sige nej

Torbjørn Bergerud bliver fra næste sæson en del af det storsatsende Trondheim-hold Kolstad, hvor også spillere som den norske verdensstjerne Sander Sagosen støder i 2023.

Selv ikke Ole Erevik, tidligere landsholds- og GOG-målmand, kan helt forstå, at Torbjørn Bergerud kunne afslå et tilbud fra Paris Saint-Germain.

- Det er overraskende, meget overraskende. Jeg tror ikke, jeg ville have sagt nej til PSG, hvis den muligheden kom, men det gjorde den aldrig.

- Så vidt jeg kan forstå, så er Torbjørn Bergerud en person og målmand, der har brug for følelsen af ​​tryghed, og det synes jeg, han får i højere grad i Trondheim end i Paris. Men det er vanvittigt at sige nej til en klub og en by med sådan et navn.

- Det er overraskende, men samtidig kommer han til at spille i sit hjemland og tjene gode penge, siger tidligere landsholdsmålmand Ole Erevik.

Fortryder ikke

Torbjørn Bergerud er dog ikke selv i tvivl om, at det var den rigtige beslutning at takke nej til tilbuddet fra den franske storklub.

Da det var på tale med et skifte til PSG, fik målmanden en fornemmelse af, at et skifte til PSG ikke var det rigtige for ham.

- Jeg er stadig sikker på det valg, og når tingene er blevet, som de er, så er der heller ikke noget at fortryde.

- Jeg har været mere optaget af, at Karoline og jeg skulle trives bedst muligt, og for mit vedkommende at få den sportslige rolle, jeg gerne vil have.

Torbjørn Bergerud og Norge spiller søndag aften mod Spanien i mellemrundens gruppe 2. Kampen kan ses på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.