Håndbold

Esbjerg vandt CL-brag og fører gruppen

Henny Reistad var den store profil, da Team Esbjerg med en stærk præstation besejrede Ferencvaros.

Team Esbjerg er tilbage i toppen af Champions Leagues gruppe A. Det vestjyske håndboldflagskib besejrede på hjemmebane det ungarske storhold Ferencvaros med 33-27 og generobrede dermed gruppeføringen fra Rostov.

Den klare sejr bekræfter, at Esbjerg i denne sæson har et hold, der er i stand til at spille med helt i toppen af europæisk håndbold.

Selvom ungarerne havde sine momenter undervejs, manglede de modtræk mod både esbjergensernes stærke forsvar og den storspillende Henny Reistad, der scorede 13 gange.

Esbjerg havde overtaget fra start, og at holdet kun førte med et enkelt mål ved pausen, havde spillerne grund til at ærgre sig en smule over.

I store dele af første halvleg spillede vestjyderne nemlig glimrende. Rikke Poulsen leverede stribevis af redninger i målet, og ved stillingen 11-6 midtvejs i halvlegen var ungarerne nærmest rådvilde.

Alligevel åd Ferencvaros sig gradvist ind i kampen igen. Holdet er præget af ungarske og tyske landsholdsprofiler, og da de to hold mødtes i Budapest tidligere på sæsonen, blev det uafgjort 31-31.

Guldfuglen holdt luft under vingerne

Gæsterne lod sig heller ikke gå på af, at Esbjerg også startede i højt tempo efter sidebyttet. Ti minutter inde i anden halvleg udnyttede Greta Marton en friløber til at bringe Ferencvaros foran 21-20 - holdets første føring siden 1-0.

Men Esbjerg har en guldfugl i Henny Reistad, som med scoringer på vitale tidspunkter sørgede for at holde sit hold på sporet.

Og da Line Jørgensen Myers satte en af sine efterhånden sjældne scoringer ind til 23-21 fra en uvant post på højre fløj, lignede Esbjerg et hold, der havde genvundet initiativet.

Billedet af et hjemmehold i overskud blev forstærket i de følgende minutter. Ungarske fejl førte til flere lette scoringer, og med 11 minutter igen stod der 27-22 på måltavlen i Blue Water Dokken.

Det kom Ferencvaros aldrig tilbage fra. De slukørede ungarere endte som statister i Reistads show.