EM håndbold

Franske medier tordner efter islandsk sensation

Frankrig skuffede lørdag fælt mod Island. Det gjorde den franske presse i disciplinen "hård kritik" derimod ikke.

Det er nok ikke det sjoveste at være fransk landsholdsspiller i dag.

Især ikke, hvis man til morgenkaffen kommer til at åbne en fransk avis.

Efter 29-21-nederlaget til coronaramte Island hagler kritikken ned over les Bleus i de franske medier.

Her er, hvad nogle af de største medier skriver:

L'Equipe

- Frankrig i fare ved EM efter nederlaget mod Island.

- Fra hotelværelset, hvor han har været indespærret siden fredag ​​morgen med en positiv covid-19-test, har Guillaume Gille helt sikkert haft den værste oplevelse i de to år, han har stået i spidsen for det franske hold.

- En mareridtsagtig eftermiddag mod islændingenes utrolige mod og nerve.

- Efter at have tabt for første gang ved EM har de olympiske mestre stadig deres skæbne i egne hænder. Men for at eventyret skal fortsætte til semifinalen, bliver de nødt til at dominere Montenegro og især Danmark, deres mest seriøse rival.

Le Parisien

- Det franske hold drukner mod Island.

- Med pariseren Mathieu Grébille, der ankom som forstærkning i løbet af natten, manglede franskmændene både fantasi og gennemslagskraft. De mødte et decimeret islandsk hold, som kom med en storslået kampgejst på trods af deres manglende mulighed for at foretage ændringer.

Le Figaro

- Den triumferende islandske ungdom gav en lektion til de irrelevante olympiske mestre. Island toppede, Frankrig floppede.

- Det var en kamp, som Dika Mem helst vil glemme: Tilbageholdt af islændingenes fysiske intensitet spolerede FC Barcelona-spilleren hele opgøret, hvor han ikke levede op til sin status som en ny guldklump i fransk håndbold. Han var modløs allerede inden sine afslutninger og var symbolet på et fransk hold, der havde svært ved at stille noget op.

- Nederlaget bringer de olympiske mestre tættere på eliminering, mens Island har en meget mere fordelagtig plan foran sig (Kroatien, Montenegro) end Frankrig (Montenegro, Danmark).

Ouest-France

- Stort tilbageslag for det franske hold, der bliver slået stort af Island.

- Les Bleus faldt tungt. Det var et alvorligt nederlag, som i høj grad komplicerer chancerne for at kvalificere sig til semifinalerne.

Allerede 15 minutter inde i mediets liveblog var den franske utilfredshed ikke til at tage fejl af:

- Blues virker fortabt, blev det tørt konstateret.

Handnews.fr

- På trods af en fuld covid-19-sygestue dominerede et decimeret Island et uigenkendeligt fransk hold.

- I anden halvleg var Tricolores stadig lige så hjælpeløse i forsvaret mod de islandske skytter og omtrent lige så hjælpeløse i angrebet.

- Nederlaget er det største i det franske holds historie under et EM og det første nederlag mod Island i officiel konkurrence siden 2012. Hvis Danmark ikke fejler senere i aften (mod Kroatien, som Danmark senere samme aften slog, red.), vil de blå være tvunget til en sejr på mindst seks mål mod danskerne, der ikke har været til at ryste indtil videre.

Før kampen mod Danmark møder Frankrig Montenegro i en kamp, som de naturligvis ikke må tabe, hvis de selv vil stå med ansvaret for deres plads i semifinalen.

Se kampen mandag fra klokken 20.20 på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.