EM håndbold

Jacobsen kunne se, forsvaret ikke fungerede - men han ændrede det ikke

Simon Hald indrømmer, at han var udfordret i kampen mod Kroatien. Det var særligt den kroatiske streg Marino Marić, der gav problemer.

Det danske forsvar var udfordret, da Danmark lørdag aften slog Kroatien ved EM.

Der er store udfordringer i det danske forsvarsspil

Daniel Svensson, håndboldekspert på TV 2 SPORT

Det indrømmer landstræner Nikolaj Jacobsen gerne. Faktisk kunne han også se det under kampen, men han valgte bevidst ikke at ændre på det. Det kan måske lyde besynderligt, men der er en forklaring.

- Så længe syv mod seks-spillet fungerede, og vi var foran med to-tre-fire mål, måtte jeg give køb på, at jeg ikke synes, Simon Hald og Magnus Saugstrup hang særlig godt sammen.

- Så måtte jeg tage de mål ekstra nede i den anden ende. Jeg tror, vi havde haft svært ved at komme igennem deres forsvar uden overtalsspillet – også med kulissen in mente. Kroatien dækkede rigtig godt op, siger Nikolaj Jacobsen.

I overtalsspillet var de to stregspillere - Hald og Saugstrup - essentielle, og derfor var de også inde på forsvarsdelen. Det til trods for, at det ikke fungerede til UG, kryds og slange.

- Vi blev trukket alt for bredt og kom til at ligge med samme højde. Det gjorde, at Marino Marić (Kroatiens stregspiller red.) havde alt for meget plads til at løbe på. Hele tiden lå vi med fire mand på samme højde, og det er sjældent godt, lyder analysen fra landstræneren

I videoen øverst i artiklen kan du blive klogere på, hvad landstræneren præcist mener.

En kroatisk stregspiller gav problemer

En småforpustet Simon Hald fik også lov at forholde sig til det danske forsvarsspil efter kampen. Han lagde ikke skjul på, at det danske hold var under pres - inklusiv ham selv.

- Det var hårdt at stå derinde og bokse med Marić. Det var rigtig hårdt. De sætter nogle tunge screeninger, og de kom med en masse kryds, så vi fik noget at se til derinde.

Hvorfor er han svær?

- Det er han i samarbejde med de spillere, der er der. Cindrić og Martinović kommer godt rundt i krydsene, og så sætter han screeninger i et lavt lejde, så den røv er svær at komme rundt om. Det havde vi problemer med, lyder det med et smil, inden forsvarskæmpen fortsætter i en mere seriøst tone:

- Jeg synes, vi var mere udfordret forsvarsmæssigt mod Kroatien, end vi har været i nogle af de andre kampe. Især i midten med mig selv også. Vi havde svært ved at finde den rigtige højde på dem.

- Stregspillerne fik lidt for meget plads til at rykke, og vi blev nogle gange krydset lidt væk. Vi kunne godt gøre det lidt bedre i midten – især i seks mod seks, siger Simon Hald.

"Der er store udfordringer"

Spørger man TV 2 SPORTs håndboldekspert Daniel Svensson, er det dog ikke udelukkende i kampen mod Kroatien, at der har været problemer i det danske forsvar.

Det gælder også flere af de andre opgør ved EM.

- Der er store udfordringer i det danske forsvarsspil. Jeg mangler, at der blev lavet nogle frikast i det danske midterforsvar. De skulle lave flere spilstop. Jeg mangler noget kontant forsvarsspil og flere slåskampe i det danske forsvar.

- Jeg mangler, at de er mere kompakte, så de har en base nede, men stadigvæk søger op og laver tacklinger og spilstop. Jeg har set et forsvar, der ikke er i balance i de sidste tre kampe, lyder den kontante vurdering.

Det danske hold har til mandag aften klokken 18 til at få rettet forsvarsspillet til. Her møder de Holland i en kamp, der kan ses på TV 2 og TV 2 PLAY.