EM håndbold

Landin havde "aldrig oplevet det før" - minuttet senere blev stor fejl indrømmet

Kampens dommere har erkendt over for Niklas Landin, at de begik en fejl i kampen mod Kroatien.

Han så lettere chokeret ud, da han fandt ud af, hvad der lige var sket.

For det var med en klar forventning om, at der ville blive dømt overtrådt, da Niklas Landin i slutningen af kampen mod Kroatien hentede bolden i målet efter en afslutning fra Ivan Cupic.

Dommeren sagde i angrebet efter, at det var hans fejl

Niklas Landin

Men han tog fejl. Der blev dømt mål.

- Jeg tror aldrig, at jeg har oplevet så klar en overtrådt, som det var der, siger Niklas Landin dagen derpå.

TV 2 SPORT har kigget nærmere på episoden efter 52 minutter, og her kan det ses, at Ivan Cupic stod i det danske målfelt i et halvandet sekund, inden han slap bolden.

- Jeg så hans ansigtsudtryk, der var lidt opgivende, og han kastede bare bolden ind mod målet. Jeg regnede med, at jeg bare skulle ind og hente den, og at de havde dømt overtrådt. Men de havde så dømt mål, siger den danske landsholdsanfører.

At kroaterne blev tildelt et mål, var ikke uvæsentligt. For den kroatiske scoring betød, at det danske forspring kun var på to mål, da der resterede otte minutter.

Dommere indrømmede fejl

Allerede i det efterfølgende angreb fik Niklas Landin noget, der minder om en beklagelse fra den ene af de to spanske dommere.

- Dommeren sagde i angrebet efter, at det var hans fejl. Jeg ved virkelig ikke, hvorfor de følte, at der skulle dømmes mål, når de selv kunne se, at der var en fejl, siger Niklas Landin.

Tidligere i opgøret, efter 25 minutter, fik også Marino Maric lov til at stå i feltet med begge fødder, inden han fik sendt sin afslutning afsted. Det mål fik ligeledes lov at stå - til stor forundring for Landin.

Fejlkendelserne fik ikke betydning for kampens udfald, da Danmark gik fra banen med en sejr på 27-25.