EM håndbold

Så gik den ikke længere

Den danske venstrefløj Emil Jakobsen nåede at score på 37 forsøg i træk i rødt og hvidt, inden en rutineret herre stoppede den fornemme stime.

Det er ikke unormalt, at der i ny og næ brændes en stor chance på kontra, men der er ikke noget at sige til, hvis tilskuerne i Budapest og danske fans hjemme i TV-stuen spærrede øjnene op efter 16 minutter af Danmarks mellemrundekamp mod Kroatien.

Her var det nemlig selveste Emil Jakobsen på den danske venstrefløj, der - helt fri inde over stregen - blev pillet af den 36-årige kroatiske målmand Mirko Alilović.

I dét moment stoppede en imponerende stime. Forinden havde Emil Jakobsen scoret på 37 ud af 37 forsøg - fra fløjen, i kontra og på straffekast. Ikke siden en gruppekamp ved OL 1. august mod Sverige havde han brændt et forsøg - indtil Alilović kom i vejen.

Ærgrer du dig over, at du brænder?

- Ja, det gør jeg lidt. Ikke over, at jeg brænder, men jeg ærgrer mig lidt over, at det er sådan en chance, jeg brænder.

Det er næsten modstridigt?

- Ja, sådan en kontrachance, den skal jeg bare score på hver gang. Det er det eneste, som jeg er irriteret over, i forhold til jeg brænder. At det er sådan en stor chance, jeg brænder, sagde Emil Jakobsen i EM-studiet efter kampen.

Afbrænder piller ikke ved selvtilliden

Faktisk nåede han i perioden fra OL-gruppekampen mod Sverige til lørdagens EM-kamp mod Kroatien at spille otte hele landskampe uden at brænde et skud på mål.

Og det er vel at mærke i en periode, hvor det ikke er blevet til særlig meget spilletid på klubholdet Flensburg-Handewitt, fordi han skal kæmpe om spilletiden med den svenske stjerne Hampus Wanne.

I mellemrundekampen mod Kroatien blev det til seks scoringer for Emil Jakobsen på otte forsøg. Til hans forsvar skal det siges, at nummer to brændte forsøg var et skud fra midten af banen i sekunderne inden pausen, da han desperat sendte bolden af sted, inden tiden løb ud.

Efter pausen viste den danske venstrefløj, at han fortsat var flyvende. Og selvtilliden? Den bliver der ikke pillet ved...

- Nej, nej. Slet ikke. Det gør der ikke. At man brænder et skud, det er okay. Man må gerne brænde skud som håndboldspiller. At man brænder et par stykker, det rammer ikke så meget, siger Emil Jakobsen.

Mandag aften klokken 18 får Jakobsen igen muligheden for at banke mål ind i rødt og hvidt, når Danmark møder Holland i mellemrunden. Du kan se kampen på TV 2 og TV 2 PLAY.