EM håndbold

- Aldrig nogensinde set det hos nogen spiller i hele verden

TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard giver karakterer til danskerne efter EM-kampen mod Holland.

Det her var stormagten mod lilleputnationen, når vi kigger på det håndboldmæssige. Det kunne ses. Det blev kun til 12 måls forskel, men det kunne have været væsentligt mere.

Respekt for, at landsholdet formåede at koncentrere sig rigtig fint i første halvleg. De faldt lidt i anden halvleg, men alt i alt var det en flot indstilling. Det er svært, når man groft sagt ved inden kampen, at sejren bliver relativ komfortabel.

Der kunne man godt have troet, at landsholdet ville falde lidt ned, fordi de vidste, at Holland havde mange folk ude med coronavirus. Det gjorde de ikke, og det var fandme i orden.

Hollænderne gjorde, hvad de har gjort hele turneringen: De fightede.

Det var en fin holdpræstation af Danmark, men det er helt umuligt ikke at fremhæve - igen, igen, igen - Mathias Gidsel. Han skriver håndboldverdenshistorie, hver gang han går på banen. Hallo! Det er helt åndssvagt.

Karakterer til de danske spillere

Karakterskalaen
 1. 6Høj klasse
 2. 5Klasse
 3. 4Over middel
 4. 3Middel
 5. 2Under middel
 6. 1Ikke så godt
 7. 0Dumpet
 8. UBUden for bedømmelse
 • Niklas Landin

  Målmand

  Han stod på 43 procent. Selvom han ikke kendte nævneværdigt til en del af de spillere her, havde han ingen problemer med at være overbevisende. Han havde 9 redninger på 21 forsøg. Meget af det kom til at se virkelig, virkelig let ud. Det gør det, fordi han læser det så godt.

  Han mistede koncentrationen et par gange, hvor det blev for let, og så smuttede der et par bolde ind.

  5
 • Kevin Møller

  Målmand

  Han gjorde det samme som Landin og ramte 48 procent. Præstationerne lignede hinanden. Han læste skytter utroligt godt. Han havde gode redninger på nærskuddene.

  Kevin Møller fik også rigtig fin kamptræning. Han fik givet et klart signal til landstræneren om, at han er fuldstændig, hvor han skal være.

  Begge målmænd viste god teknik og sørgede for, at redningerne endte hos en dansk spiller.

  5
 • Magnus Landin

  Fløjspiller

  Han lavede fire mål på fem forsøg og spillede 48 minutter. Han dækkede venstre back, og i første halvleg dækkede han venstre fløj. Han fik masser af god spilletid. Han var lidt løs i anden halvleg, da han dækkede back. Her smuttede de forbi ham på ydersiden et par gange.

  Alt i alt var det dog en god og sikker præstation.

                   

  4
 • Emil Jakobsen

  Fløjspiller
  UB
 • Lasse Svan Hansen

  Fløjspiller
  UB
 • Magnus Saugstrup

  Stregspiller

  Det var en rigtig fin indsats. Han scorede et enkelt mål på sin eneste chance. Han spillede ikke angreb, men han scorede på kontra. Ellers dækkede han op.

  Saugstrup lå som bølgebryder i et fem-et-forsvar. Det er han bare dygtig til. Han er god til at forudse spillet.

  4
 • Simon Hald

  Stregspiller

  Han fik 50 minutter og var den gennemgående figur på stregen. Han scorede to mål på to forsøg. Han fungerede for det allermeste godt. Det var tydeligt, at han skulle vænne sig til samarbejdet med Henrik Toft. Der var motorvej et par gange i starten af det samarbejde. Det var en fin præstation til trods for det.

  Han kunne have fået en udvisning mod slutningen af kampen, men han slap.

  4
 • Mads Mensah

  Bagspiller

  Mads Mensah spillede anden halvleg. Han kom ind i stedet for Mikkel Hansen. Han spillede med Gidsel og kom ind som bagspiller sammen med Jacob Holm. Han er bare eksemplificeringen af ro og overblik. Han dækkede højre back, så Gidsel ikke skulle dække op. Det gjorde han rigtig godt. Det er spilleren, der samler det sammen, der ikke fungerer - og får det til at fungere. Han hang rigtig godt sammen med Mathias Gidsel og Jacob Holm.

  Han havde en rigtig god assist, hvor han fik fløjen med, men ellers afsluttede han ikke selv.

  4
 • Henrik Møllgaard

  Bagspiller
  UB
 • Mikkel Hansen

  Bagspiller

  Han spillede rigtig fint. Han lavede syv mål på otte forsøg. Han scorede tre af dem på straffekast.

  Han havde et par gode assist. Jeg synes, han bandt det hele rigtig fornuftigt sammen, men han måtte godt skyde et par gange mere. Han valgte i stedet at fordele spillet. 

  Når det "kun" bliver til fire, er det fordi han fik lavet fire tekniske fejl, som er lidt usædvanligt for ham.

  4
 • Mathias Gidsel

  Bagspiller / Kampens spiller

  Vi har kun seks på skalaen... Han lavede ni på ni. Han lavede én teknisk fejl på 41 minutter. Han dækkede fornuftigt op i første halvleg og slap for forsvarstjansen i de sidste 30.

  Stort set lige meget, hvad han rører ved, bliver det til guld. Han trak også to udvisninger og to straffekast. Plusværdien i forhold til holdet er enorm. Det er nogle statistikker, som jeg aldrig nogensinde har set hos nogen spiller i hele verden. Han står oppe på bjerget og kigger ud. Der er ikke nogen, der er nået op til ham endnu. Det gælder de sidste tre slutrunder. VM, OL og nu EM.

  Han lavede en vandretliggende kringle, hvor han trak bolden væk fra målmanden. Jeg kalder ham Kringle-kongen! Det kunne han kraftedeme også.

  6
 • Jacob Holm

  Bagspiller

  Han startede på banen. Han fik 21 minutters spilletid og lavede fire mål på otte forsøg. Han havde også et par tekniske fejl.

  Han havde svært ved at finde sin timing. Han hang fast i store dele af kampen og kunne ikke finde plads til sine hurtige fødder. Han tog også et par tossede afslutninger på forkerte tidspunkter. Han får alligevel et tre-tal, fordi han sluttede rigtig godt af. Han burde have skudt noget mere, men det fandt han ud af for sent.

  Det var vigtigt for ham med de her minutter, for det er tydeligt, at han havde brug for en rigtig kamp for at finde sin timing. Han fandt den bare ikke rigtig her.

  3
 • Rasmus Lauge

  Bagspiller
  UB
 • Lasse Andersson

  Bagspiller

  Han dækkede venstre back i forsvaret. Det løste han sgu egentlig fint. Han havde muligheden for at komme med i kontrafasen, men der var han ikke skarp nok.

  Da han skød, var det upræcist. Det var bedre at fordele boldene. Det var ikke helt så overbevisende, som jeg kunne have tænkt mig. Han lider lidt under ikke at have fået så meget spilletid. Minutterne her var godt givet ud. Han er en dygtig forsvarsspiller, så der kan sagtens blive brug for ham senere. Han fik 25 minutter.

  3
 • Henrik Toft

  Stregspiller

  Han spillede hele anden halvleg. Han dækkede med Simon Hald, og det skulle de vænne sig til. De gik fejl af hinanden efter 30 sekunder.

  Det blev aldrig hans landskamp. Han scorede ikke på de fire forsøg, han havde. Det var rigtig gode chancer. Han savner spilleminutter, hvis han skal præstere på topniveau. Det er meget sjældent, at man ser, Henrik Toft laver nul på fire.

  Forsvarsmæssigt synes jeg - i perioder - at det så ganske fornuftigt ud. Men overbevisende blev det bestemt aldrig.

  2
 • Johan Hansen

  Fløjspiller

  Han lavede syv på elleve. Af en eller anden mærkelig grund forsvandt sikkerheden i anden halvleg. Så det blev til fire afbrændere - én i første halvleg og tre i anden. Det er under niveau.

  Der er én ting, jeg godt kan lide ved ham. Han har det mentale fokus, at han tør gå, når han har brændt. Han tvivler ikke på sig selv. Der var fire afbrændere, og det må han gøre bedre næste gang.

  3
 • Nikolaj Jacobsen

  Landstræner

  Det er fint at komme igennem en kamp, hvor man nærmest ved på forhånd, at det bliver en storsejr. Hans hold holdt et rigtig fornuftigt koncentrationsniveau. Det var rigtig godt at få nogle spillere ind, der ikke havde spillet så meget.

  Han gav nogle af de folk mange minutter. Han gav dem fornemmelsen af, at han ser dem. Jeg synes, han fik rigtig meget ud af kampen. Det er også en kunst, når man ved, at man kommer til at vinde stort.

  5