EM håndbold

Danmark spiller sig overlegent i EM-semifinalen

Danmarks offensiv sprudlede, da EM-semifinalen i overbevisende stil blev sikret med en sejr over Holland.

En EM-semifinale var på spil, da Danmark mandag aften gik på banen i Budapest.

Det har tidligere givet anledning til både neglebidende momenter og euforisk jubel. Begge dele udeblev denne gang.

For der var aldrig spænding. Tidligt i kampen stod det klart, at Holland ikke ville blive en trussel i den danske jagt på medaljekampe i Ungarn.

To point blev stensikkert tilføjet til kontoen, og det danske ophold i den ungarske hovedstad blev forlænget til og med søndag.

Bredden blev brugt fra start

Allerede inden kampen stod det klart, at landstræner Nikolaj Jacobsen ville gøre brug af sin bredde. Jacob Holm, Johan Hansen og Magnus Landin startede inde, og det samme gjorde Lasse Andersson i forsvaret.

Holland startede kampen med deres velkendte offensive forsvar, og det var noget, som passede Mathias Gidsel ganske fint. Allerede efter 40 sekunder brød han igennem første gang og bragte Danmark foran.

I den anden ende havde en stor del af det danske fokus inden kampen været på den hurtige PSG-spiller Luc Steins. Men den forberedelse skulle hurtigt vise sig at være forgæves. Playmakeren blev siddende på bænken med mundbind og overtrækstrøje.

Om det var en erkendelse af, at opgaven selv med Luc Steins på banen ville blive for stor for hollænderne, vides ikke.

Gidsel strålede, og Landin fik skældud

Fra start var det tydeligt, at det danske angrebsspil ville få særdeles gode arbejdsforhold. Det udnyttede Mathias Gidsel glædeligt. Tre danske mål i træk, og Danmark var foran 8-5.

De eneste indledende bekymringer var rettet mod den danske defensiv. Holland kom for nemt til mål, og det var Nikolaj Jacobsen selvsagt ikke tilfreds med. Landstræneren hævede stemmen efter ni minutter.

Og når han gør det, er det ofte set, at det har en effekt. Det havde det også denne mandag aften.

Den danske back er startet suverænt i kampen mod Holland. Video: TV 2 SPORT

Niklas Landin åbnede sin aften med at redde en hollandsk kontramulighed. Det blev starten på et dansk stormløb.

Forsvaret og Niklas Landin pakkede hollænderne godt og grundigt sammen. Forspringet herfra blev kun større og større.

Finurlig aflevering sikrede tocifret forspring

I angrebet var Mathias Gidsel ikke alene. Mikkel Hansen lignede også en mand, der befandt sig som en fisk i vandet. Han bidrog både med flotte soloaktioner og lækre afleveringer.

Efter 22 minutter udnyttede Mikkel Hansen sit store overblik til at sende en studsbold tværs over feltet til en anden Hansen, nemlig Johan Hansen. Fløjspilleren sendte sikkert bolden i kassen. Danmark foran med 17-7.

Ja, offensiven sprudlede i Budapest.

I de sidste minutter skete der det, der ofte sker, når forspringet bliver stort. Koncentrationen svigtede en smule, og derfor blev forspringet ikke større frem mod pausen.

Danmark gik i omklædningsrummet foran med 21-12. Der syntes ikke længere at være tvivl om, at de danske håndboldherrer ville blive klar til semifinalen.

Euforisk stemning udeblev

Fra starten af 2. halvleg blandede Nikolaj Jacobsen igen de danske kort. Ud gik Niklas Landin, Jacob Holm og Magnus Saugstrup, og ind kom Kevin Møller, Mads Mensah og Henrik Toft.

Åbningen på de sidste 30 minutter blev en rodet affære, hvor fejlene sneg sig ind fra begge mandskaber.

Og på lægterne var det heller ikke ligefrem, fordi euforien havde vundet indpas blandt de knap 500 danske fans i rødt og hvidt i MVM Dome. Jovist var de glade, og stemningen var god, men euforiske var de ikke.

Forståeligt nok. For man skulle lede langt efter både intensitet og spænding.

Holland lignede et hold, der var tappet for kræfter, mens danskerne ikke gjorde mere end højest nødvendigt. De var helt klar over, at EM nu ville blive forlænget med to kampe. Kampe om medaljer.

Med et kvarter tilbage blev Mikkel Hansen taget ud, og Jacob Holm blev sendt tilbage i aktion. På højre back fortsatte Mathias Gidsel med at imponere – med både mål og assists.

Der er ikke det, som Mathias Gidsel ikke kan hive op af hatten. Video: TV 2 SPORT

Ni minutter før tid scorede Gidsel sit niende mål. Og denne gang var det med et halvliggende hopskud. Sjældent set fra GOG-stjernen.

Dansk semifinale blev sikret til klapsalver

Kampen bevægede sig ind i en fase, hvor det egentlig bare handlede om at blive færdige uden at komme til skade. Det kunne ses på spillet.

Emil Jakobsen blev sendt på banen til de sidste minutter, og med tre minutter tilbage kunne han fejre sin fødselsdag med en scoring til 33-22.

Til klapsalver fra de danske tilskuere kunne Jacob Holm score Danmarks sidste mål med et halvt minut tilbage.

Danmark vandt 35-23 på en aften, hvor semifinalen blev sikret uden problemer.