Dansker får helt særlig rolle i vital EM-kamp

Kompakthed i det danske forsvar skal være nøglen til at stoppe den hollandske stjernespiller Luc Steins.

Magnus Saugstrup gør klogt i at tage de hurtigste sko, han ejer, med i tasken, når han mandag eftermiddag sætter kursen mod MVM Dome i Budapest.

For den danske stregspiller er tiltænkt en nøglerolle, hvor farten bliver afgørende, når Holland er modstanderen i den tredje kamp i mellemrunden.

Han er en ener med en stil, som ingen andre har

Magnus Saugstrup

En af Saugstrups fornemste opgaver i kampen mod hollænderne vil nemlig blive at holde styr på Luc Steins, der trods sine beskedne 172 centimeter i højden bestrider indiskutable evner med en håndbold.

- Det bliver med masser af fart. Vi skal ned og arbejde i et lavt tyngdepunkt. Det er svært at forberede sig på, for han er en ener med en stil, som ingen andre har. Vi må stå kompakt og håbe, vi kan følge nogenlunde med, siger Magnus Saugstrup.

Danmarks landstræner, Nikolaj Jacobsen, fortalte søndag, at han har udset sig den danske Magdeburg-spiller som manden, der skal holde styr på den fodrappe playmaker.

- Han kan flytte sine fødder rigtig fint, selvom han er stor rent fysisk, sagde landstræneren.

Luc Steins, der til daglig spiller i franske Paris Saint-Germain, har under EM haft stor succes med at styre det hollandske spil, hvor han har haft stor glæde af Dani Baijens og EM-topscoreren Kay Smits på backpositionerne.

Hvordan skal han stoppes?

Mandag aften må Steins og Holland undvære Kay Smits, der er testet positiv for coronavirus.

Dermed bør det altoverskyggende fokus fra dansk side være at få lukket ned for 26-årige Luc Steins. Det vurderer TV 2 SPORTs håndboldekspert Daniel Svensson.

- Der skal være flere mand omkring Luc Steins, fordi han ligger og arbejder så hurtigt nede i benene. Hvis der bliver skabt for store rum, og det har der været tendenser til i det danske forsvar i de seneste kampe, så får de simpelthen svært ved at stoppe ham.

Men kompakthed er ikke nok. Arbejdet med armene bliver mindst lige så vigtigt, hvis ikke Danmark skal blive ramt af en byge af udvisninger.

- Vi skal prøve at lade være med at være fremadgående med armene, og så skal vi se, om vi kan flytte fødderne og få kroppen med ind, så det ikke kun bliver armene, der flyver frem og tilbage og op og ned. Det er der, han kan komme på kant, og så ender det ofte med et halsgreb eller en hånd i hovedet.

Formår Danmark at lukke ned for de hurtige hollændere og tage to point for sjette kamp i træk, er de tæt på at spille sig i semifinalen.