Håndbold

Eksperter udtager Danmarks "alternative landsholdstrup"

TV 2 SPORTs håndboldeksperter Daniel Svensson og Peter Bruun udtager en alternativ landsholdstrup, hvis den nuværende rammes af et coronaudbrud.

Hvem skal Nikolaj Jacobsen skifte ind i den danske trup, hvis den nuværende bliver ramt af et stort smitteudbrud, og 14 nye spillere skal træde til?

Det giver TV 2 SPORTs håndboldeksperter Daniel Svensson og Peter Bruun Jørgensen hver især deres bud på.

De to eksperter har valgt syv spillere til en ny startopstilling og yderligere syv, der kan agere udskiftningsspillere i en ny landsholdstrup.

- Vi har en lang række af klassespillere, der ikke er med i Ungarn. Det er formstærke spillere, der gør det rigtig, rigtig godt i både Danmark og rundt omkring i Europa. På den måde kan man sige, at hvis Danmark skulle blive ramt af et stort udbrud, vil de være en af de nationer, der er allerbedst stillet i forhold til at skulle hente spillere ind, siger Peter Bruun Jørgensen.

Læs de to bud på to alternative danske trupper nedenfor.

Peter Bruun Jørgensen

Håndboldekspert, TV 2 SPORT

Peter Bruun Jørgensen erkender, at hans udvalgte spillere nok mere repræsenterer en flot offensiv end solid defensiv, men som han selv siger det, "er det fedest at angribe".

Peter Bruun om sin startsyver:

- Emil Nielsen var indtil det sidste tæt på at komme med på det danske hold, og han har stået fantastisk gode kampe i Nantes. Casper U. Mortensen er kommet tilbage fra sin skade, og han gør det godt i Bundesligaen. Det samme kan man sige om Michael Damgaard, der er fremragende, når han rammer toppen. Så er han ustyrlig.

- Simon Pytlick er måske den mest spændende spiller lige nu i den danske liga. Han er forrygende og kan både spille playmaker og venstre back. Han kan noget af det, som jeg indimellem synes, Danmark mangler - nemlig de her gennembrud på ydersiden, der virkelig kan åbne en modstanders forsvar op.

- Og så er der Jacob Lassen, der kan det samme, og så er han også dygtig i afleveringsspillet, ligesom han er godt skydende. Patrick Wiesmach og Rene Toft Hansen er bare klassespillere.

Reserverne: Sebastian Frandsen, Magnus Bramming, Nikolaj Læsø, Thomas Arnoldsen, Nikolaj Øris, René Rasmussen, Benjamin Jakobsen.

Daniel Svensson

Håndboldekspert, TV 2 SPORT

Daniel Svensson om sin startsyver:

- Jeg har selvfølgelig også Emil Nielsen med på mit hold. Og så har jeg taget Nikolaj Læsø med også, fordi han kan dække op på de to midterste pladser. Det kan Mads Hoxer egentlig også, og det undrer mig lidt, at han ikke er med på dit (Peter Bruun Jørgensens hold, red.), for jeg synes godt nok, han har en form for x-faktor.

- Og så har jeg valgt lidt med hjertet også, for jeg har valgt Rene Rasmussen, som jeg har spillet sammen med en del år i Skjern. Så jeg ved, hvad han kan præstere på topniveau.

- Casper U. buldrer derudaf, og jeg er helt enig omkring Simon Pytlick. Hvor er han dog spændende. Også med alle de tilbud, det forlyder, han har fået fra forskellige steder i håndboldeuropa. Ham kommer vi til at se i fremtiden - det er jeg slet ikke i tvivl om.

Reserverne: Simon Gade, Magnus Bramming, Emil Lærke, Thomas Arnoldsen, Nikolaj Øris, Patrick Wiesmach, Alexander Lynggaard.

Danmark spiller mandag aften klokken 18.00 mod Holland. Se kampen direkte på TV 2 og TV 2 PLAY.