Håndbold

Endnu en dansk landsholdsprofil på vej til Europas største klub

Line Haugsted bliver ifølge TV 2 SPORTs oplysninger en af flere danske landsholdsprofiler i Györ i næste sæson.

De danske VM-bronzevindere fra december er i høj kurs hos Europas allerstørste klubber.

For nylig kunne TV 2 SPORT afsløre, at kvindelandsholdets anfører Sandra Toft er meget tæt på et skifte til den ungarske storklub Györ til sommer, og nu er endnu en af landsholdets største profiler tæt på at følge med.

Det er forsvarsdirigenten Line Haugsted fra Viborg HK, som ifølge TV 2 SPORTs oplysninger nu også er meget tæt på et skifte til Györ til sommer.

Line Haugsted har ikke ønsket at kommentere oplysningerne, men kort tid efter TV 2 SPORTs henvendelse til landsholdsprofilen har Viborg HK i en pressemeddelelse bekræftet, at Haugsted er fortid i Viborg til sommer.

- Nu hvor en virkelig stor chance har budt sig, bliver jeg nødt til at tage den og udleve et nye håndboldeventyr, siger Haugsted selv i pressemeddelelsen, hvor en ærgerlig Viborg-træner også udtaler sig.

- Når hun leverer den ene toppræstation efter den anden, som hun gjorde til VM i Spanien, var jeg klar over, at der ville være bud efter hende, og det er så et af de bud, hun har valgt at takke ja til, siger Jakob Vestergaard.

Lyn-analyse

Line Haugsted fyrede et fantastisk VM af og var den allerbedste forsvarsspiller af alle, og hun har alle forudsætninger for at udvikle sig yderligere, nu hvor hun kommer ned til verdens bedste klub.

For Viborg er det til gengæld et gigantisk tab. De mister deres to bedste spillere. Det er Line Haugsted og Kristina Jørgensen, der har båret det hold.

Men det her viser, at de danske landsholdsspillere er på et niveau, hvor de er attraktive for de allerstørste klubber i Europa. 

 

Line Haugsted er den anden store Viborg-profil, der inden for kort tid har meddelt sin afgang til sommer. Det er kun et par uger siden, at Kristina Jørgensen annoncerede, at hun skifter til franske Metz til sommer.

Line Haugsted havde officielt kontrakt med Viborg helt til 2024, men hun har udnyttet en klausul i kontrakten, der gør, at hun kan skifte allerede til sommer. Ifølge TV 2 SPORTs oplysninger er skiftet til Györ tæt på at være på plads, men landsholdsprofilen mangler endnu at gennemgå et lægetjek i Ungarn, inden den 27-årige dansker kan blive præsenteret som Györ-spiller.

Györ er en magtfaktor i europæisk kvindehåndbold og den mest vindende klub i Europa det seneste årti. Klubben har vundet tre af de seneste fire Champions League-trofæer og været i fire af de seneste fem spillede finaler.

Den danske landsholdsspiller Anne Mette Hansen er i forvejen i klubben, hvor hun har spillet siden 2017, og hvor hun i denne sæson er blevet udnævnt til anfører.

Det er ikke lykkedes at få en kommentar fra den ungarske klub.