EM håndbold

Fæl afbrænder kostede Island dyrt: - Jeg har det forfærdeligt

Islands Elvar Asgeirsson får opbakning fra en holdkammerat og landstræneren, efter han missede en stor chance i kampen mod Kroatien.

Island havde alt i egne hænder.

En sejr over Kroatien, og de ville være snublende nær en EM-semifinale. Men sådan skulle det ikke gå. Islændingene tabte med et enkelt mål og kan nu ikke længere selv afgøre det.

Slutrundedebutanten Elvar Asgeirsson havde ellers muligheden for at bringe Island foran i sidste minut, men en helt fri afslutning fra kanten af feltet blev sendt langt forbi mål.

- Jeg har det forfærdeligt. Det er altid hårdt at tabe. Det var mig, der tog det sidste skud, og det gik ikke ind.

- Vi var tålmodige i angrebet, og vi fik et rigtig stort hul. Jeg ville skyde bolden til venstre for målmanden, men på en eller anden måde tabte jeg den, og den røg langt forbi. Det er svært lige nu, siger Elvar Asgeirsson til TV 2 SPORT.

Det var bare tredje gang, at 27-årige Elvar Asgeirsson var i aktion for det islandske nationalmandskab.

"Det er dyre lærepenge"

På bænken lignede Islands landstræner, Gudmundur Gudmundsson, en mand, der havde svært ved at forstå, hvordan det kunne lade sig gøre, at det ikke endte med et islandsk mål.

- Han kunne afgøre kampen. Det er en spiller, der ikke har stået i en slutrunde før. Det er dyre lærepenge, siger Gudmundsson, der er sikker på, han - og det islandske mandskab - kommer stærkt tilbage.

Island brændte kampen igennem flere store muligheder, og derfor vil målvogteren Viktor Gísli Hallgrímsson ikke udpege den 27-årige slutrundedebutant som synderen.

- Han gjorde det godt i den her kamp. Det er kun hans tredje kamp for landsholdet, og det er svært at få så stort et ansvar, det er at tage sidste skud.

- Det var ikke hans skyld, at vi tabte den her kamp. Det var de første 10 minutter i anden halvleg, der gjorde forskellen, siger GOG-målvogteren.

Men noget kunne tyde på, at Asgeirsson får svært ved at slippe tankerne om den store afbrænder foreløbig.

- Jeg vil prøve ikke at tænke for meget på det, men jeg ved, jeg vil komme til det.