EM håndbold

Norge henter 30-årig debutant til EM

Han havde egentlig opgivet håbet om at komme til at spille for Norge, men nu skal Endre Langaas pludselig til EM.

I flere år har han gået og håbet. I en uge har han konstant været klar til at rejse. Og mandag sker det endelig.

Norske Endre Langaas flyver til Bratislava for at støde til landsholdet, som han aldrig har været en del af før.

- Det er en speciel følelse. Jeg er blevet 30 år, og jeg har været meget på banen i Champions League og på det norske rekrutlandshold, så jeg har følt, jeg ikke fik den chance, jeg måske havde fortjent. At jeg endelig får chancen for Norge og skal til EM, det er stort, siger Endre Langaas til norsk TV 2.

Stregspilleren fra Elverum kan få landsholdsdebut i den sidste mellemrundekamp mod Sverige, hvis Thomas Solstad stadig ikke er i stand til at spille.

Solstad sad ude med en maveinfektion, da Norge gjorde en ende på Spaniens rekordlange sejrsstime med 27-23 søndag aften.

Sejren kom i hus på et meget vigtigt tidspunkt, hvor Norge nu selv kan afgøre deres videre skæbne ved EM. Video: TV 2 SPORT

Men Solstad er i bedring, oplyser landstræner Christian Berge, og derfor er Langaas’ rolle stadig uklar.

- Det positive er, at Solstad var lidt sulten i dag. Han havde lyst til mad i hvert fald, sagde Christian Berge efter søndagens sejr til norsk TV 2.

I modsætning til flere andre nationer, har Norge stadig ikke været ramt af coronavirus under EM-slutrunden. For en sikkerheds skyld har Christian Berge dog bedt reserverne holde sig klar med friske testresultater allerede for en uge siden.

Semifinale eller tidligt exit?

Inden de sidste mellemrundekampe er Norge, Sverige og Spanien alle noteret for seks point. Vinderen af Norge-Sverige er sikker på at gå videre til semifinalen, mens resultatet af Spanien-Polen kan bane vejen for, at både Norge og Sverige kan gå videre.

Norges mellemrundegruppe bliver afgjort tirsdag.

  • Klokken 15.30: Polen – Spanien
  • Klokken 18: Tyskland – Rusland
  • Klokken 20.30: Sverige – Norge

Se EM på TV 2, TV 2 SPORT, TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY - sendeplanen finder du her.