EM håndbold

Stor dansk gave - Island taber overraskende til Kroatien

Med en sejr over Island har Kroatien hjulpet det danske landshold godt på vej mod semifinalen.

Island har nydt stor succes ved EM, men mandag stoppede det for en stund. Kroatien fik slukket den islandske vulkan og vandt med 23-22.

Kroatien var ellers uden chance for at gå videre til semifinalen, men det kunne ikke ses på intensiteten i kroaternes spil.

Selvom de kom skidt fra start, fik de hentet det islandske forspring i løbet af anden halvleg. I en højdramatisk afslutning holdt balkanlandet stand. Island har dog fortsat håbet om en semifinaleplads.

Viggó Kristjánsson, Island​: - Vi er rigtig skuffede. Vi har det ikke i vores egne hænder mere. Nu skal vi håbe, at Danmark slår Frankrig.

Det islandske nederlag er godt nyt for Danmark. Lykkes det for det danske landshold at få point mod Holland senere mandag, er Mikkel Hansen og co. klar til semifinalen inden den sidste kamp i mellemrunden.

Du kan se Danmarks kamp mod Holland på TV 2 og TV 2 PLAY. Kampen begynder klokken 18.

Islandsk målmand i hopla

Viktor Gísli Hallgrímsson fortsatte sin overbevisende stil fra sejren over Frankrig. I kampens første ti minutter havde den store GOG-målmand flere gode redninger og var stærkt medvirkende til en tidlig føring på 4-2.

I det hele taget havde særligt det islandske forsvar godt fat i opgørets begyndelse. Det tvang kroaterne til at tage timeout, før der var spillet et kvarter.

Som de første 30 minutter skred frem, blev forspringet større. Af flere omgange var Island foran med både fire og fem mål. Men Kroatien gav ikke op så let.

Op mod pausen fik de spist af den islandske føring og var blot nede med to, 10-12, ved halvtid.

... men så kom Kroatien

Det kroatiske momentum blev taget med ind i anden halvleg. Her skiftede initiativet i målmandsduellen, og Ivan Pešić viste pludselig storspil.

I den anden ende viste Marino Marić, hvorfor danskerne havde så svært ved at håndtere stregspilleren, da Danmark slog Kroatien knebent. Gang på gang fik han screenet sig fri. Han scorede, trak straffekast - ja, han voldt Island store problemer.

Stille og roligt fik Kroatien opbygget momentum, og halvvejs i anden halvleg førte kroaterne med 19-14.

Men islændingene er bestemt ikke kendt for at give op. De er kendt for at blive ved til sidste blodsdråbe. Og det gjorde de. Med mindre end fem minutter tilbage var de foran med 22-21.

I en højdramatisk afslutning var Kroatien bedst til at holde hovedet koldt. De scorede kampens sidste to mål og vandt med 23-22.

Dermed har Danmark fået en hjælpende hånd, og kan spille sig i semifinalen med en sejr over Holland. Video: TV 2 SPORT