EM håndbold

Svenske stjerner testet positive for corona

Landstræner Glenn Solberg kalder nyheden trist og for et tilbageskridt.

Optakten til nøglekampen mod Norge tirsdag har budt på nedslående nyt i den svenske EM-lejr.

Mandag middag meddeler håndboldforbundet, at to af deres bedste spillere er testet positiv for coronavirus. Det drejer sig om bagspiller Felix Claar og målvogter Andreas Palicka, der nu isoleres.

- Desværre fik vi denne triste besked her til morgen, og det er selvfølgelig et tilbageskridt, at vi ikke kan bruge to så gode spillere i så vigtig en kamp, ​​men samtidig er der ikke noget, vi kan gøre ved det nu, siger landstræner Glenn Solberg og tilføjer:

- Nu er der nye betingelser for os inden kampen mod Norge, og vi vil kæmpe om en semifinaleplads også uden Andreas og Felix.

Forbundet meddeler, at Hannover-playmaker Jonathan Edvardsson tager til Bratislava for at erstatte Felix Claar.

I første omgang fremgik det også på den svenske klub IFK Skövdes hjemmeside, at målmanden Fabian Norsten var på vej til EM for at erstatte Palicka. Det er siden blev korrigeret af det svenske forbund, der slår fast, at de blot har bedt Norsten tage en PCR-test, så han er klar, hvis det bliver aktuelt.

Mulig dansk semifinalemodstander

Sverige er at finde i den modsatte mellemrundegruppe end Danmark og er således en mulig semifinalemodstander. Hos Danmark var mandagens coronasvar alle negative.

Tirsdag møder Sverige Norge i en nøglekamp for at komme videre til semifinalen. Få overblikket over scenarierne her.

Efter de to positive testsvar vil der blive foretaget nye tests mandag, oplyser forbundet.