Sverige har forberedt EM-flugtplan

Den svenske lejr skal ikke nyde noget af en ufrivillig ferie i Ungarn.

Var det noget med en uge i isolation på et ungarsk hotelværelse?

Hos det svenske landshold er svaret klart NEJ. Men det risikerer at ende sådan. Hvis en spiller afleverer en positiv coronaprøve, når EM slutter, skal vedkommende isolere sig.

Derfor har det svenske landshold lagt en særlig plan for at undgå, det ender sådan. Ja, det er faktisk en flugtplan. I planen har de ikke tænkt sig at tjekke svaret på coronaprøven, når slutrunden er ovre. De vil leje en bil - om muligt flere - og så bare køre afsted.

- Kom afsted, så hurtigt du kan. Sig, at du ikke har hørt noget om et prøvesvar, sluk for mobilerne og læs ingen beskeder, siger den svenske bagspiller Jonathan Carlsbogård, der også kalder det for "et mareridtsscenarie" i Aftonbladet.

Ifølge den svenske landsholdslæge kan karantæneperioden vare enten fem eller syv dage, såfremt man bliver testet positiv.

Tyskerne er i gang

Hos det tyske landshold er man allerede begyndt at transportere coronasmittede spillere hjem fra slutrunden. Tyskland mangler en enkelt kamp i mellemrunden mod Rusland, men de kan ikke længere nå at gå videre, og derfor er en række spillere rejst hjem.

Søndag kom det frem, at Patrick Wiencek og Simon Ernst også er ramt af coronavirus, og i samme meddelelse oplyste det tyske håndboldforbund, at man vil bruge ambulancefly til at transportere spillerne hjem. Samme metode brugte den danske badmintonstjerne Viktor Axelsen under EM sidste år, da han testede positiv og skulle hjem til Danmark.

På nuværende tidspunkt er de tyske spillere Luca Witzke, Lukas Mertens, Sebastian Firnhaber, Christoph Steinert, Till Klimpke og Djibril M'Bengue allerede hjemme i Tyskland. Resten af holdet rejser hjem onsdag på et chartret fly.

Kan ende med semifinale

Sverige har haft et EM, der har været både godt og skidt indtil nu. Svenskerne var tæt på at ryge ud allerede i det indledende gruppespil, men stille og roligt har de spillet sig varme.

Tirsdag skal de i direkte duel med Norge om en plads i semifinalen. Lykkes det ikke, slutter Sveriges EM med en kamp om femtepladsen fredag.

EM slutter allersenest søndag den 30. januar, hvor der spilles både finale og bronzekamp.

Du kan se Sveriges skæbnekamp mod Norge på TV 2 SPORT. Det er tirsdag klokken 20.30.