EM håndbold

To hollandske spillere er tvivlsomme inden mødet med Danmark

Intet nyt er endnu en gang godt nyt, efter Dansk Håndbold Forbund har viderebragt resultaterne fra de seneste coronaprøver i EM-lejren.

Både Danmark og Holland er kommet gennem de seneste coronaprøver uden positive testsvar, men for Holland er alt alligevel ikke, som det skal være.

På kampdagen er det nemlig stadig uvist, om Robin Schoenaker og Jeffrey Boomhouwer får lov til at spille.

- De skal pcr-testes igen mandag morgen, før vi har et definitivt svar, skriver det hollandske forbund på sin hjemmeside.

Under EM har Holland været markant hårdere ramt af coronavirus, end Danmark har, og lige nu sidder følgende spillere i isolation på grund af tidligere smittetilfælde på holdet:

Jeffrey Boomhouwer, Robin Schoenaker, Iso Sluijters, Dennis Schellekens, Bart Ravensbergen, Rutger ten Velde, Kay Smits, Jasper Adams og Samir Benghanem.

Målmandstræner Gerrie Eijlers, der har vikarieret som andenmålmand under turneringen, er også i isolation. Det samme er landstræner Erlingur Richardsson og fysioterapeut Robert Baardse.

Danmarks trup gik fri igen

For Danmarks vedkommende er det fjerde dag i træk, der er status quo i truppen: Ingen nye smittetilfælde.

Det oplyser Dansk Håndbold Forbund på Twitter:

- Alle spillere og ledere (bortset fra vores nuværende to tilfælde) tester negativ ved seneste pcr- og kviktest, skriver forbundet.

Mandagens prøvesvar var ventet med spænding, fordi de både falder på en kampdag og på dag fire efter Hans Lindbergs positive prøve.

Men med lutter negative testsvar er Hans Lindberg og stabens ansvarlige for indhold på sociale medier fortsat de eneste fra Danmarks EM-lejr, der er ramt af coronavirus i skrivende stund. De er begge isoleret.

Ud over de to har Jannick Green også været testet positiv under slutrunden. Her var der dog tale om en positiv prøve efter et tidligere forløb, da Green blev konstateret smittet allerede den 3. januar.

Danmark kan spille sig videre

Mandag aften kan Danmark spille sig i EM-semifinalen med en sejr over Holland, hvis der vel at mærke kommer en smule hjælp i en af dagens andre mellemrundekampe.

Kampen mellem Danmark og Holland begynder - i modsætning til alle Danmarks tidligere kampe ved dette EM - klokken 18.

Kampen vises direkte på TV 2.

Se alle kampe fra EM på TV 2 PLAY.