EM håndbold

Island i råb om hjælp - vil skrive til Gidsel

Mathias Gidsel garanterer, at Danmark ikke kommer til at lægge sig ned uden kamp mod Frankrig, men han kan ikke garantere sin egen hjælp.

Island har brug for hjælp. Hjælp fra Danmark.

For islændingene er kommet i problemer ved EM i herrehåndbold, efter de mandag aften tabte til Kroatien. Nu kan de ikke længere selv afgøre, om de skal videre til semifinalen.

Øboerne er afhængige af, at Frankrig taber den sidste mellemrundekamp til Danmark.

- Det er noget lort. Vi havde det i vores egne hænder. Det er virkelig frustrerende, og nu skal vi håbe, at Danmark hjælper os lidt. Vi har stadig en chance, og jeg håber ikke, det slutter her, siger Elvar Asgeirsson til TV 2 SPORT.

Problemet er bare, at Danmark allerede er sikret en plads i EM-semifinalen, mens de franske OL-guldvindere selvsagt har alt at spille for.

Holdkammerat vil skrive til Gidsel

GOG-målmanden Viktor Gísli Hallgrímsson vil dog alligevel forsøge at gøre, hvad han kan for at motivere de danske spillere.

- Vi håber selvfølgelig, at Danmark vinder. Jeg tror på, at min holdkammerat Gidsel kan hjælpe.

Skal du hjem og skrive til ham?

- Ja, det skal jeg. Jeg skal hjem og lægge et ekstra pres på ham, siger den 21-årige målvogter med et grin.

Dog er der noget, der tyder på, at Mathias Gidsel vil blive sparet mod franskmændene, så han er helt klar til fredagens semifinale.

"Nu må vi se, om jeg skal spille"

I kølvandet på sejren indrømmede det danske stjernefrø, at han godt kan bruge en pause. Landstræner Nikolaj Jacobsen fortalte ligeledes, at han godt kan finde på at give ham noget hvile.

Alligevel vil Mathias Gidsel gerne garantere, at Frankrig ikke kommer til at få det nemt mod de danske verdensmestre.

- Nu må vi se, om jeg skal spille. Én ting er sikkert: Danmark træder aldrig på banen for at tabe en håndboldkamp, så uanset om det er mig eller en anden, der spiller, så stiller vi op med et rigtig godt hold, så Frankrig ikke bare kan vade over os.

- Vi kommer til at stille med et godt hold, så det kan godt være, Viktor bliver skuffet over mig, men så må han skrive til en anden, siger Gidsel.

I den islandske lejr er Danmarks tidligere landstræner Gudmundur Gudmundsson, der nu står i spidsen for Island, ikke i tvivl om, at de danske håndboldherrer vil forsøge at give den fornødne hjælp.

- Danmark er et fantastisk hold, og de har professionelle spillere og trænere, så jeg er sikker på, at de giver alt.