Norske spillere ekstremt skuffede

Norge var foran 23-19 med lidt under seks minutter tilbage, men endte med at tabe kampen 23-24 efter et vildt comeback fra Sverige.

De norske spillere stod nærmest med begge ben i EM-semifinalen tirsdag aften, da smed en firemålsføring i de afgørende minutter. Og så løb Sverige med pladsen i EM-semifinalen.

Det var svært at forstå, hvordan det kunne lade sig gøre, og nordmændene havde selv svært ved at forklare det, da TV 2 SPORT snakkede med dem efter kampen.

- Jeg står med en ekstrem skuffelse over at have tabt, og at vi ikke står i semifinalen nu på en dag, hvor jeg synes, vi er bedre end Sverige. Vi giver dem sejren. Det er ikke, fordi Sverige er bedre end os i dag. Det er noget lort, sagde den norske målmand Thorbjørn Bergerud.

Hvad går galt, som du ser det?

- Vi laver ikke mål i anden halvleg. Jeg synes, vi dækker godt op egentlig igennem hele kampen, men vi har svært ved at få styr på Sveriges forsvarsspil.

Halvvejs i kampen var Norge foran med 14-9, men efter pausen formåede de altså kun at score ni gange. Og i de sidste seks minutter scorede nordmændene slet ikke.

Sagosen: - Vi spiller Sverige tilbage i kampen

Norges helt store stjerne, Sander Sagosen, bidrog med fire scoringer undervejs, men han formåede ikke at vise sine kvaliteter, da kampen skulle afgøres. Sammen med resten af det norske angrebsspil gik han helt i stå.

- Jeg er skuffet over, at vi ikke formår at vinde og hive sejren i land, når vi har muligheden til sidst. Vi går i stå og får ikke lavet mål.

- Vi brænder for mange chancer. Når vi ikke får mål på de chancer, vi skaber, så spiller vi Sverige tilbage i kampen, lød det fra Sagosen.

Med nederlaget bliver Norge sendt ud i en kamp om femtepladsen ved EM, hvor de møder nummer tre fra Danmarks mellemrunde. Det er fortsat ikke afklaret, hvem det bliver.

Målmand Thorbjørn Bergerud jubler dog ikke ligefrem over at skulle spille om femtepladsen. Om end de vil gå på banen for at vinde.

- Det er ikke en kamp, der er sjov at spille, men vi spiller stadigvæk på landsholdet, og vi skal vise noget med vores flag på brystet. Så vi skal hive en god præstation frem, lød det fra Bergerud.

GOG-spilleren fik begrænset med spilletid i den afgørende kamp, men han markerede sig stærkt med tre redninger på fem mulige straffekast.