EM håndbold

Sverige er i EM-semifinalen efter kæmpe drama

Danmark, Spanien og Sverige er de tre hold, der i skrivende stund er klar til semifinalerne. Svenskerne sikrede billetten i en vild afslutning.

Vi var vidner til et sandt drama, venner!

I de allersidste sekunder af opgøret mellem Norge og Sverige bookede svenskerne en plads i EM-semifinalen på en straffekastscoring af Valter Chrintz. De to hold var i direkte duel om pladsen. Svenskerne var ellers stort bagud, men de lykkedes med at vinde de sidste syv minutter med 6-1.

Niklas Ekberg, Sverige: - Det er fandme fedt, det her. Det har været et helt vildt døgn. Vi tror virkelig meget på os selv.

Sander Sagosen, Norge: - Jeg er skuffet over, at vi ikke formåede at vinde. Vi gik i stå og fik ikke lavet mål. Vi brændte for mange chancer. Når vi ikke får mål på de chancer, vi skaber, spiller vi Sverige tilbage i kampen.

Claus Møller Jakobsen, håndboldekspert på TV 2 SPORT: - Det var en vanvittig kamp. Norge havde vundet den flere gange, og Sverige spillede forfærdeligt. Men de fik et forsvar op og stå, der kunne vinde kampen.

Dermed er mellemrundepulje 2 afgjort. Spanien vinder gruppen foran Sverige, da de er bedre indbyrdes. Spanierne skal møde nummer to fra puljen med Danmark. Det er endnu uvist, hvem det bliver.

Det danske landshold er sikker på avancement inden sidste spilledag onsdag. Se stillingen i Danmarks gruppe her.

Se EM på TV 2, TV 2 SPORT, TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY - sendeplanen finder du her.

En norsk målvogter i hopla

Første halvleg kan egentlig opsummeres med ét navn: Kristian Sæverås. Den norske målvogter stod blændende og var nærmest ene mand årsagen til, at Sverige blev holdt på ni scoringer i første halvleg.

Flere af redningerne kom på frie skud fra helt tæt hold. En redningsprocent på 44 for de første 30 minutter taler sit tydelige sprog.

Den norske målvogter var bedste mand i første halvleg mod Sverige. Video: Magnus Stig Christensen

Sverige hang i det hele taget fast i angrebsspillet, og midtvejs i halvlegen, så landstræner Glenn Solberg ingen anden udvej end at prøve syv mod seks. Det var dog uden den store effekt.

Anderledes godt så det ud for Norge, der fik draget fordel af en række svenske udvisninger. Overtalsspilet flød, og det skabte en føring på 14-9 ved pausen.

Sverige forsøgte, men de havde det svært

Starten på anden halvleg blev til gengæld hakkende for Norge. Sverige fik spist af den norske føring, som tyve minutter før tid lød på 15-12.

På trods af Kristian Sæverås' fremragende første halvleg, fik Torbjørn Bergerud chancen på et straffekast. Det reddede han, og så blev han i målet. I løbet af ti minutter havde han på imponerende vis nuppet tre straffekast.

Sander Sagosen var for en gangs skyld ikke så fremtrædende. Han har i det hele taget ikke haft en slutrunde på vanligt niveau, og i anden halvleg fik han en længere pause.

Med et kvarter igen kom den store stjerne på banen, og det havde en positiv effekt på nordmændenes spil. Med flere afgørende assist var han blandt forklaringerne på, at Norge fandt sig selv foran med 23-19 med seks minutter igen.

En gyserafslutning

Men så fik vi noget af et drama. Efter et stort comeback var Sverige pludselig på omgangshøjde ved stillingen 23-23.

Femten sekunder før tid afgjorde Valter Chrintz det hele på et straffekast.

Til sidst havde Norge muligheden for at udligne. Det havde sendt dem i semifinalen, men Sander Sagosen skød forbi mål. Norge tabte de sidste syv minutter med 6-1.