Gudmundsson vil ikke se kampen, der kan sende Island i semifinalen

Danmark har Islands skæbne i sine hænder, når de møder Frankrig torsdag aften. En dansk sejr vil sende Island i semifinalen.

Nogle gange kan tingene blive så spændende, at det ikke længere er sjovt.

Sådan har den islandske landstræner Gudmundur Gudmundsson det inden Danmarks kamp mod Frankrig onsdag aften. En kamp, der afgør Islands skæbne ved EM.

Med en sejr kan Danmark nemlig spille Island i semifinalen. Alt andet vil sende Frankrig videre. Men på trods af kampens betydning skal Gudmundur Gudmundsson ikke overvære kampen.

- Jeg vil ikke se kampen. Jeg kommer til at gå en tur. Jeg kan ikke kigge på det. Jeg håber på, at Danmark gør alt, hvad de kan. Jeg kan kun håbe, siger han til TV 2 SPORT.

- Jeg kan ikke stille nogen krav til Danmark. Jeg håber bare, at de giver alt. Jeg håber bare, at dem, der kommer ind, vil vise, hvor gode de er, siger han.

Og hvis de danske spillere viser deres værd, mener Gudmundsson ikke, at en sejr er utænkelig, selvom modstanderen hedder Frankrig.

- Jeg tror på Danmark. Jeg tror på de spillere, der får chancen. De har fantastisk dygtige spillere som alternativer, selvom det ikke er de bedste, der skal spille. Jeg tror, at Danmark kan lave et godt resultat.

Island hentede onsdag eftermiddag en afgørende sejr over Montenegro på 34-24, hvorfor de altså er i spil til en semifinale.

Spillerne skal se den på værelserne

Mens Gudmundsson trasker rundt under åben himmel, kommer de islandske spillere til at sidde hver for sig på deres værelser.

På grund af coronareglerne er det nemlig ikke muligt for dem at se den sammen. Alligevel vil de dog gøre alt for at hjælpe danskerne på vej fra hotellet.

- Vi hepper på Danmark i aften. "Vi er røde, vi er hvide", kommer vi til at synge på hotellet. Forhåbentlig får de os videre til semifinalen, siger den tilbagevendte islandske stjerne Bjarki Már Elísson.

- Det bliver hårdt (at se kampen, red.), men der er ikke noget, vi kan gøre ved det. Vi må bare vente og se, hvad der sker. Det bliver spændende og fyldt med nerver.

Det samme siger Islands store stjerne Omar Ingi Magnusson.

- Det bliver spændene. Jeg håber, det bliver en fed kamp for Danmark. Vi er meget hver for sig nu, fordi der er corona, så vi skal nok ikke se kampen sammen, siger han.

- Forfærdeligt, siger ekspert, der har prøvet det før

I TV 2 SPORTs ekspertstudie står den tidligere danske landsholdsfløj Anders Eggert. Han kender i høj grad den følelse, Island står med nu.

I 2012 prøvede Anders Eggert det samme. Her skulle Polen slå Tyskland, for at Danmark fik muligheden for at spille sig i semifinalen. Og det var bestemt ikke rart, for kampen var i gang, da danskerne varmede op, husker Eggert.

- Det med, at det er ude af ens egne hænder, er en forfærdelig fornemmelse. Man vil altid gerne selv kunne afgøre det, så man selv kan stå på banen og mærke nerverne.

- Det med at stå udenfor og blive irriteret over, hvad de andre laver inde på banen. Det er bare en irriterende fornemmelse, siger Eggert.

Danmarks kamp mod Frankrig spilles onsdag klokken 20.30, og den kan ses på TV 2 og TV 2 PLAY.